Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe weiger ik ongewenste afzenders?

Met de uitleg van http://www.easytemplate.nl/ms-office-tips-&-trucs/outlook/0001-mail-blokkeren-domein/outlook-tips-spam-verplaatsen.html heb ik OUTLOOK ingesteld om ongewenste mail te blokkeren. Er zijn namelijk sites die geen enkel contactadres hebben voor unsubscribe. Je kunt je dan dus nooit afmelden. Nu zitten er echter ook adressen tussen vanuit mijn eigen provider. Blokkeren zou dan betekenen dat alle gewenste mail ook geblokkeerd zou worden..toch? Kortom, hoe kan ik ongewenste afzenders vanuit mijn provider én vanuit andere providers WEIGEREN (inderdaad weigeren, maar ik heb begrepen dat ik alleen kan blokkeren...)

2 antwoorden
  • Diverse providers hebben zelf al een spamfilter, dat jij kunt activeren. Spam wordt dan al op de server opgevangen en verwijderd. Het bereikt dan niet eens jouw pc. Dit gold in ieder geval voor mijn provider: Planet. (Ja, ik weet dat Planet nu onderdeel is van KPN :) )
    Als jouw provider geen eigen spamfilter heeft, kun je zelf regels aanmaken, zoals die beschreven worden in het artikel waar jij naar linkt.
    Maar let op: er is natuurlijk een enorm verschil tussen "Afzender toevoegen aan de lijst met geblokkeerde afzenders" en het hele domein blokkeren.
    Stel dat jij een spammailtje krijgt van pietjeporno@planet.nl, dan moet je ervoor kiezen om enkel die afzender te blokkeren en niet het hele domein @planet.nl, want als je dat laatste doet, dan komen mailtjes van alle mensen met een e-mailadres, dat eindigt op @planet.nl, in de map 'Ongewenste berichten' terecht.
  • Hoe blokkeer ik een e mail adres?

Beantwoord deze vraag