Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe zet ik Mini DV op pc en dvd?

Ik heb een aantal Mini DV bandjes van onze JVC camera. Nu wil ik deze: - overzetten naar mijn PC, - bewerken (zou dan gaan om stukjes er uit te knippen, geen muziek oid) - op dvd branden of naar de HD media player kopieren Ik heb al een en ander geprobeerd, maar verlies veel kwaliteit.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Als je camera HD video opneemt, zul je bij een gewone dvd altijd kwaliteitsverlies zien. De resolutie en bitrate zijn veel lager. HD kun je alleen op bluray kwijt.

  Je kan ook deze eens proberen, simpel en snel:
  http://www.computeridee.nl/workshops/video-omzetten-met-freemake
  http://computertotaal.nl/software/22173-freemake-video-converter-2-0-1-2.html
  http://www.freemake.com/free_video_converter/
  • +
  • 0
  • -
  Zorg dat je een firewire-aansluiting hebt of krijgt op je pc, je kunt daarvoor een insteekkaartje kopen. Dit kost relatief weinig en geeft een perfecte kopie van de digitale video op tape in een bestand op je pc.

  Gebruik je Windows dan kun je Moviemaker gebruiken om de video te importeren en te bewerken.

  Let goed op de instelling bij het importeren, bewerken en saven dat je in DV-avi werkt anders verlies je de DV kwaliteit.

  Kijk op www.videohelp.com voor meer mogelijkheden.

  P.s. Sommige camera's hadden de mogelijkheid DV via USB over te brengen, maar dat was vrij zelden, firewire is/was de norm, maar kan de jouwe het wel dan heb je het geluk dat je dan geen firewirekaart hoeft aan te schaffen. Zie je gebruiksaanwijzing. Succes.

Beantwoord deze vraag