Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoi, gezocht : SATA (+power) naar USB 3.0 adapter ? (niet andersom!)

--adapters om bijvoorbeeld HDD op USB 3.0 aan te sluiten vind je met hopen, maar andersom, niet? --mijn mini ITX moederbordje heeft geen PCIe/PCI slots vrij! --dank!!!

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  OK, als ik jouw vraag goed begrijp wil je een SATA poort op het moederbord verbinden met een externe harde schijf. Waarom dan naar USB 3? Dat is slechts een overbodige tussenstap in verbindingsprotocol. Het probleem is niet een lange SATA kabel, wel is een lange voedingskabel niet te vinden (niet op een USB poort en niet op een interne SATA power). Je kunt beter de HDD gewoon in de PC-behuizing monteren.
  Echter, volgens mij maak je het jezelf vrij moeilijk. Waarom niet een USB3 hub zetten op de USB3 poort die je blijkbaar hebt (LET OP de meeste hubs in de winkels zijn goedkope USB2 hubs, kijk goed naar wat je neemt)? En de harde schijf in een standaard verpakking met een USB3 poort, of een kant-en-klare externe schijf met USB3? Dan hoef je niet te gochelen met SATA kabels !

  Er zijn waarschijnlijk nog meer internet-winkels, maar een snelle zoektocht levert ten minste de volgende:
  http://www.onlinekabelshop.nl/
  http://www.allekabels.nl/index.php
  http://www.conrad.nl/ce/nl/finder/usb_kabel_adapter_finder/

  LET OP Ik heb er geen ervaring mee, dus kan niets aanbevelen. De suggestie is om te kijken of ze wat van je gading hebben. Daarnaast kun je natuurlijk naar MediaMarkt, Paradigit en anderen gaan.

Beantwoord deze vraag