Vraag & Antwoord

Apps & Software

Ik heb plotseling maar 13,5GB van de 308 GB ter beschikking op mijn C-schijf. Enig idee wat er fout ging?

Ik heb vanmorgen wel een backup gemaakt maar die kan ik terugvinden op mijn externe HD. Alle mappen opgeteld (inclusief de verborgen) kom ik niet verder dan de verwachte 175 GB.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Windows heeft de gewoonte om al je activiteiten te registreren, en de gewoonte een kopie te bewaren mappen. blijkbaar heb je, in plaats van een gedeelte, letterlijk, van alles wat op de harde schijf staat, een back-up gemaakt. Zoals bijvoorbeeld de map favorieten van je internet browser, surf geschiedenis enz.
  • +
  • 0
  • -
  Doe eens een 'chkdsk c:' in de commando window met optie: /f (zie de hulp functie, met : /h).

  Ik ben bepaald geen expert t.a.v. bestandssystemen maar ik doe regelmatig deze check en er is vaak correctie nodig door Windows van het bestandssysteem op een partitie/schijf.

  Waar het in kan zitten durf ik (dus) niet te zeggen, misschien dat je even kunt gaan Google-en op dit verschijnsel en iets opdiept uit de krochten van Windows' bestandssysteem. Nog vrij pittige 'low-level' materie….

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord