Vraag & Antwoord

Apps & Software

Ik zoek een laptop met een goed scherm voor daglicht! Blijkt lastige vraag?

Mijn vrouw werkt graag buiten en haar enige wens is dus een goed scherm. Moet dat mat zijn of juist ultra hd? Ik heb geen idee, ook googlend kom ik niet veel verder. Alle suggesties zijn van harte welkom.

2 antwoorden
 • Iedereen heeft z'n eigen voorkeuren waardoor het uitgaan van een enkele mening vaak niet handig is.

  Ga eens langs een behoorlijke "computerzaak" en leg daar de "eisen" neer. Draai ook eens de nodige laptops richting het raam in zo'n zaak. Gewoon doen. Je bent een potentiële klant en dan zullen ze niet moeilijk doen. Neem ook je tijd er voor. Bij twijfel: Niets kopen!!

  Persoonlijk ga ik zelf liever nooit naar mega-zaken als Mediamarkt. Daar koop ik liever als ik van tevoren weet wat ik wil.
 • Om de vraag te beantwoorden heb ik het in de praktijk uitgeprobeerd:
  Mijn, iets oudere, HP laptop met mat scherm geeft een rustig beeld, zowel binnen als buiten. Weinig tot geen storende reflecties, schaduwen. Echt helder is het echter niet.
  Mijn redelijk nieuwe ASUS laptop met glanzend scherm geeft onder de "juiste" hoek een redelijk helder beeld. Echter de reflecties/schaduwen zijn zo storend dat ik er buiten niet op zou kunnen werken.
  Laptops met een mat scherm zijn moeilijk te vinden, d.w.z. je komt meestal bij de exemplaren voor zakelijk gebruik uit, die een paar honderd euro duurder zijn (met vergelijkbare technische specificaties). Wel zijn deze laptops van een betere kwaliteit.

Beantwoord deze vraag