Vraag & Antwoord

Apps & Software

instellen dat pc niet uitgaat?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ga naar Start, rechtermuisklik op: Deze Computer en klik op: Eigenschappen.
  Klik op de Geavanceerd Tab.
  Kies onder de sectie Opstart en Herstel instellingen, Instellingen
  Wat je precies wilt weet ik niet, maar daar zit je bij dat gedeelte onder de motorkap bij de opstart instellingen.
  .
  Of je kan opgeven hoe lang het moet duren voordat de computer in de slaapstand of de sluimerstand wordt gezet of deze optie helemaal uitschakelen. Wanneer deze een bepaalde tijd niet wordt bedient, Maar wees voorzichtig. Op een laptop met een accu kan het uitschakelen van de slaapstand of de sluimerstand leiden tot gegevensverlies als de accu leeg is. Volg onderstaande stappen om te voorkomen dat de computer in een energiebesparende stand wordt gezet.
  .
  1.Open Energiebeheer door achtereenvolgens te klikken op de knop Start Afbeelding van de knop Start, Configuratiescherm, Systeem en beveiliging en Energiebeheer.
  .
  2.Klik op de pagina Selecteer een energiebeheerschema naast het geselecteerde schema op De schema-instellingen wijzigen.
  .
  3. Klik op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen op de pagina Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.
  .
  4. Dubbelklik op het tabblad Geavanceerde instellingen op Slaapstand, dubbelklik op Slaapstand na uit en voer vervolgens een van onderstaande handelingen uit:
  .
  Als je een laptop gebruikt, klikt je op Op accu of op Netstroom (of op beide opties), vervolgens op de pijl en ten slotte op Nooit.
  .
  6. Als je een desktopcomputer gebruikt, klikt je op Instelling, vervolgens je op de pijl en ten slotte op Nooit.
  .
  Dubbelklik op Sluimerstand na en voer een van de volgende handelingen uit:
  .
  Als je een laptop gebruikt, klikt je op Op accu of op Netstroom (of op beide opties), vervolgens op de pijl en ten slotte op Nooit.
  .
  7. Als je een desktopcomputer gebruikt, klikt je op Instelling, vervolgens op de pijl en ten slotte op Nooit.
  .
  Als je wilt dat het beeldscherm aan blijft, dubbelklikt je op Beeldscherm, dubbelklikt je op Beeldscherm uitschakelen na en voert je een van de volgende handelingen uit:
  .
  Als je een laptop gebruikt, klikt je op Op accu of op Netstroom (of op beide opties), vervolgens op de pijl en ten slotte op Nooit.
  .
  Als je een desktopcomputer gebruikt, klikt je op Instelling, vervolgens op de pijl en ten slotte op Nooit.
  .
  Klik op OK en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan
  .
  suc6…..
  • +
  • 0
  • -
  Wat voor PC heb je: laptop, desktop, chromebook? Welk besturingssysteem: Windows, Apple iOS/OS-X, Linux? Welke versie?

  In principe gaat een PC alleen uit als je 'm expliciet afsluit. Wel kunnen door powersave-modes e.d. PC's in een slaapstand komen, of automatische updates die doen herstarten enz. Maar het hangt van het besturingssysteem en de versie af hoe dat ingesteld moet worden c.q. hoe er van af te komen.

  Werk je met een recente Windows-versie, open het Control Panel en laat alle opties zien (view bij large/small icons, rechtsboven). Kies: Power Options. Je ziet dan welk "power plan" op dat moment geldt. Kies Change plan settings voor de meest gebruikte opties: scherm uitschakelen/slapen en PC uitzetten/slapen. Meer geavanceerde opties vind je als je klikt op "Change advanced power settings…".

  Let wel, bij windows is dan nog niet de automatische herstart na Windows Update veranderd. Daarvoor moet je in het Control Panel naar "Windows Update", kies aan de linkerkolom vervolgens "Change settings" en schakel de automatische update uit (!). Wel kun je je laten signaleren dat er updates klaar staan. Maar dan blijf je wel zelf in controle wanneer de updates worden geïnstalleerd en zonodig een herstart plaatsvindt. Heb je een Windows Nl versie, dan lijkt het mij eenvoudig de juiste vertalingen te vinden.

Beantwoord deze vraag