Vraag & Antwoord

Apps & Software

Kan ik DOS besturingssysteem op USB stick zetten?

Is het mogelijk om het DOS besturingssyteem op een USB stick te zetten om op die wijze oude DOS programmas te gebruiken?

1 antwoord
  • Ja, onder voorbehoud dat het BIOS van je computer snapt dat ie van USB stick moet booten. En dan moet je je USB stick ook bootable maken. Hier: http://www.marlow.dk/site.php/tech/usbkeys wordt o.a. een tooltje van HP genoemd waarmee je een USBstick bootable kunt maken.
    Ik heb zelf een Traxdata 512MB USB2.0 stick die ik met die tool bootable gemaakt heb. Hoe dat je dan precies de juiste DOS versie erop krijgt is dan weer een ander verhaal; mijn stick kan idd niet heel veel meer dan alleen naar de command-prompt booten en daar houd het dan wel een beetje mee op (Ik weet niet of je zomaar mappen met DOS tools en programma's erop kunt kopiëren die dan ook meteen werken).

    USB sticks zijn wel bootable te maken. Maar ik vraag mij af of je er dan wel dos vanaf kunt draaien. Dos ondersteunt namelijk geen USB. Er zijn wel dos drivers voor USB, maar ja, die worden pas geladen, nadat dos geboot is. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar ik heb zo mijn twijfels.

Beantwoord deze vraag