Vraag & Antwoord

Apps & Software

Kan ik een partitie op een tweede standaardschijf vergroten, niet zijnde de schijf waarop W7 is geinstalleerd?

In mijn PC is een standaardschijf 1 aanwezig (SSD) (waarop het W7-besturingssysyeem is geïnstalleerd alsmede een standaardschijf (HD) nul waarop een E-partitie van 100 GB staat, een “niet toegewezen ruimte” van 635 GB en een F-partitie van 195 GB Wanneer ik met schijfbeheer in windows de F-partitie wil vergroten met 500 GB, daan verschijnt de volgende waarschuwing: “Door de geselecteerde bewerking worden de geselecteerde standaardschijven omgezet in dynamische schijven. Wanneer deze schijven eenmaal dynamisch zijn, is het niet meer mogelijk om een geïnstalleerd besturingssysteem vanaf een volume op deze schijven (behalve vanaf het huidige opstartvolume) op te starten. Weet u zeker dat u door wilt gaan?” Kan ik ongestraft de vraag met Ja beantwoorden en de F-partitie zo vergroten t.b.v mijn data-opslag?

2 antwoorden
  • Blijkbaar kan dat, maar je leest de consequenties.

    Ik zou zelf enkel dynamisch gaan als je daar ook gebruik van wilt gaan maken; het nut ervan ook ziet.

    Als je vrijheid wilt m.b.t. partitie operaties kijk dan eens naar: 'MiniTool Partition Wizard', daar kun je in dit geval mogelijk meer mee dan met Windows boord-middelen.

    Wees overigens behoedzaam met partitie-operaties, een back-up achter de hand hebben kan geen kwaad.
  • Beetje uitkijken met partities. Windows heeft er tegenwoordig aardig een handje van om zelf allerlei partities aan te maken en waar je beter vanaf kan blijven! Ook daarin vind MS dat ze voor je moeten denken.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord