Vraag & Antwoord

Apps & Software

Kan ik van windows xp naar windows 7? iemand enig idee waar ik deze update kan downloaden?

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je kan een Windows 7 dvd (+ licentiecode) kopen. Dat kan online bij bijvoorbeeld Alternate, Bol, etc. etc. Als je deze in je pc stopt kan je eenvoudig upgraden. Veel succes!
  • +
  • 0
  • -
  Windows 7 is ook gewoon in winkels te koop, zie bijv. Paradigit (gechecked: prijs ~100€), wellicht Mediamarkt(niet gechecked). Zo te lezen op hun site is dat een volledige versie; upgrade versies heb ik de laatste tijd niet meer gezien. De prijs lijkt misschien hoog in vergelijking tot W8, maar dat was nu eenmaal het geval met W7.

  Bemachtig je een "echte" upgradeversie, bedenk dat het volgende:

  Als je alle installaties van programma's etc wilt houden dat moet je van XP eerst naar Vista en dan pas naar W7. Ga je gelijk dan is alleen een schone installatie mogelijk, d.w.z. dat de eigen programma's opnieuw geïnstalleerd moeten worden (let op het eerst maken van een back-up van bestanden!). Dat is hard gecodeerd in de installatieroutine van W7. Ga je van XP naar Vista en dan naar W7, dan moeten ook de taalversies gelijk zijn (bijv. NL -> NL -> NL, of UK -> UK -> UK; iets anders leidt tot een schone installatie).
  De meerwaarde van een wellicht fractioneel goedkopere upgrade versie van W7 is dus beperkt als je van XP komt.

  FWIW Upgradeversies van Vista heb ik al lange tijd niet meer gezien.

  Windows 7 heb ik een download-versie niet gezien. Het is gewone verkoop van schijfjes. Alleen als je als techneut een MSDN-licentie hebt (>1000€ p.j.) krijg je dit soort dingen als download. Kom je W7 als download tegen, dan is het vrijwel zeker illegaal.
  • +
  • 0
  • -
  Dat zou te mooi zijn! Je moet echt een (al dan niet legale) DVD met Windows 7 hebben en dan opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord