Vraag & Antwoord

Apps & Software

Kun je met windows XP de aangifte inkomstenbelasting 2014 openen?

2 antwoorden
 • Eigenlijk is het onverstandig om voor financiële(bank en belasting zaken nog Windows XP te gebruiken, Maar het kan wel. Maar als ze het merken, kan het een hoop gedoe veroorzaken. Omdat Windows XP niet méér wordt ondersteund door Microsoft…
  Dus hang niet teveel aan de spreekwoordelijke grote klok, dat je Windows XP gebruikt voor je belasting aangifte, bij vrienden, familie enz. Want er is dan altíjd wel iemand die dat via, via doorgeeft áán de belasting, dat je afgekeurde systeem software, zóu hebben gebruikt, voor het indienen van je belastingaangifte. Je kan zelfs het risico lopen, dat je aangifte, om dergelijke reden, ongeldig wordt verklaard. ……..
 • Technisch gezien: Ja, het kan.
  Maar XP moet je zien als een vrij- en leegstaand huis waar krakers zonder al te veel moeite binnen kunnen komen. Niemand zal er echter op letten en niemand zal de politie bellen bij onraad.

  Ook de banken en de belastingdienst denken zo. Mocht er iets verkeerd gaan en je bankrekening wordt digitaal geplunderd, dan zal de bank je NIETS vergoeden! Het is namelijk je eigen schuld. Je wordt al maanden gewaarschuwd.

  Heb je echt geen andere mogelijkheid, maak dan op z'n minst gebruik van een live-cd van Linux Mint en werk met Firefox. Dan laat je tenminste zien dat je een poging tot veilig werken heb gedaan.
  (http://www.linuxmint.com/download.php)

Beantwoord deze vraag