Vraag & Antwoord

Apps & Software

laptop start niet op?

Ik heb een laptop die niet wilt opstarten. Hoe kom ik erachter wat kappot is van het hardware? alvast bedankt bart rutten

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Voordat je al te grote ingrepen uitvoert aan je laptop
  Check het netsnoer van je laptop, een millimeter speling in het contact naar je laptop, kan al maken dat er slecht, of helemaal geen contact wordt gemaakt. Waardoor je laptop automatisch op je accu stroom over gaat. Totdat de accu uiteindelijk helemaal leeg raakt.
  Dus check of er mogelijk speling zit in het contact stekkertje van je stroomdraad naar je laptop.

  Als het netsnoer is aangesloten moet er een groen, of oranje lampje branden op je laptop,, is dat niet het geval, dan krijgt je laptop geen stroom.

  Beweeg het stekkertje voorzichtig zodanig dat het groene/oranje lampje gaat branden. is het lampje oranje dan is de accu van je laptop leeg, is het lampje groen dan is de accu van je laptop vol, maar dan denk ik niet. dus dan zal het lampje oranje zijn.
  .
  Probeer het stekkertje zo te zetten dat je laptop stroom krijgt, ongeacht of het lampje groen of oranje aangaat, laat de laptop zo staan, na een paar uurtjes wordt het lampje dan groen, dan is de accu van je laptop vol, probeer dan je laptop nogmaals te starten, lukt dat, dan is de oorzaak speling in het netstroom stekkertje naar je laptop.
  • +
  • 0
  • -
  Je kunt componenten als accu, harde schijf of ssd, voedings-adapter relatief eenvoudig zelf testen. Ligt het daar niet aan, dan kom je uit bij de meer bij het moederbord betrokken zaken, waarvan je de cpu indien verwisselbaar zelf nog zou kunnen testen, overige componenten zitten veelal op het moederbord gesoldeerd en zijn veelal ook speciaal, dus werk voor experts, meestal enkel de fabrikant die er iets mee kan.

Beantwoord deze vraag