Vraag & Antwoord

Apps & Software

Laptop zwart beeld na uitvallen, wat nu?

Hallo Ik heb een probleem met mijn laptop. Het gaat om een Asus 52j van ong. 6 jaar. Zaterdag zijn de scharnieren van mijn laptop vervangen en toen moest hij helmaal uit elkaar. Eenmaal in elkaar is hij getest (opgestart, wat programma's geopend) en er leek niks verkeerd. Dit is trouwens niet gedaan door een specialist, maar door bekende die hier wel voor geleerd heeft. Gisteren starte ik mijn laptop op, dit gaf ook geen problemen, maar toen hij 5-10 minuten aanwas viel hij volledig uit. Hoorde niks meer, Brande geen enkel lampje. Hij lag ook aan de lader maar ook dat lampje brandde niet. Heb andere lader geprobeerd, ander stopcontact, accu eruit gehaald en steeds tussendoor op de aan/uit knop gedrukt. Geen succes. Maar na een aantal minuten, toen ik weer op de aan/uit knopte drukte starte hij heel normaal op.. Maar dan wel met zwart scherm. Diegene die mijn laptop gemaakt had heeft hem weer gecontroleerd op losse draadjes, doorgebrande draadjes enz. Maar niks gevonden. Het beeld doet het wel op een extern scherm (in dit geval de tv) Heb op veel forums gekeken maar dit lijkt het allemaal niet te zijn.. (Bios batterij, videokaart, accu, losse draadjes of doorgebrande draadjes) volgens m'n bekende zou met deze gevallen of m'n laptop helemaal niks moeten doen, of had het beeldscherm zelf alleen zwart moeten worden ipv dat m'n hele laptop uit viel. Verder doet alles het weer, dus ook de ventilator. En er zit nieuwe koelpasta in. Ik heb er geen verstand van dus weet niet zeker of dit ook klopt. Heeft iemand hier misschien een idee wat er mis kan zijn? Ps: hardeschijf is er 2 maand terug ongeveer nieuw in gekomen, deze heeft hij ook gecontroleerd en hier is ook niks mis mee

1 antwoord
  • De enige manier om hier achter te komen is de laptop open maken en er voldoende tijd(!) aan besteden. Ik denk niet dat dit vanaf een forum opgelost kan worden. Uit ervaring weet ik dat dit soms ERG veel tijd kan gaan kosten. Maar dat is beter dan een nieuwe laptop kopen.

    Je kan een opstart-cd/usb maken van Linix Mint en de laptop daarme eens opstraten om te kijken of je dan wel beeld krijgt (en houd).

Beantwoord deze vraag