Vraag & Antwoord

Apps & Software

Lasermuis of optische muis?

Ik ben op zoek naar een nieuwe muis. Graag zou ik een usb muis willen met een scroll-wieltje, maar zonder muisballetje. Tegenwoordig voldoen bijna alle muizen aan deze eis, dat is het punt dus niet. ;-) Vroeger heb ik wel eens met een Logitech MX510 gewerkt en die lag heel fijn in de hand, qua vorm en plaatsing van de knopjes. De 'opvolger' van deze muis die tegenwoordig verkocht wordt vind ik maar niets, dat ligt minder fijn in de hand. Ik zoek dus een goede muis, maar weet eigenlijk niet goed wat geschikte kandidaten zijn voor mij. Ik zou bijvoorbeeld heel graag willen weten wat het verschil is tussen een laser-muis of optische-muis. Beide werken zonder ouderwetse muisbal, maar de techniek is iets anders. Wat zijn de voor en nadelen van de twee?

1 antwoord
 • De Logitech M705 of de M505 kan wel tot 3 jaar met een setje batterijen doen:
  http://www.logitech.com/nl-nl/mice-pointers/mice/devices/7108
  http://www.logitech.com/nl-nl/mice-pointers/mice/devices/5870
  http://tweakers.net/pricewatch/263288/logitech-marathon-mouse-m705.html
  http://tweakers.net/pricewatch/244559/logitech-wireless-mouse-m505-zwart.html
  Ik heb een Logitech VX Nano (voor mijn laptop) en ben hier heel erg tevreden mee. Dit is ook een laser muis met een hele kleine ontvanger. Nog nooit last gehad dat de verbinding verbrak (heb dat ding al een jaartje of 2). Batterijen (2AAA) doe ik ongeveer een jaar mee.
  Dat gedoe dat jij bedoelt is iets uit het verleden, de nieuwste en modernste muizen zijn enorm verbeterd wat dat betreft.

  Ook staat en nog enig info op kieskeurig Informatie over computermuizen. Ook staan daar muizen, die je zou kunnen overwegen http://www.kieskeurig.nl/computermuis.

Beantwoord deze vraag