Vraag & Antwoord

Apps & Software

Mijn acer laptop komt alleen nog maar in de bios, hoe los ik dit op?

Ik had op mijn laptop ubuntu en windows7 geinstalleerd. Deze werkte prima. Vandaag probeerde ik Kali Linux te downloaden, maar toen liep hij vast op een zwart scherm met een knipperend underscore. Het enige wat ik kan doen is ctrl+alt+del, hiermee heb ik geprobeerd om via mijn usb op te starten, maar hierna komt mijn laptop weer in het zwarte scherm met een knipperend underscore.

2 antwoorden
 • Het lijkt erop alsof je schijf gecrasht is. Wat je kunt proberen: maak eens een opstartbare usb-stick aan met GParted om te kijken of je schijf nog gevonden wordt en in de partitie-indeling staat die je voor ogen hebt.
 • Ok, wat gebeurde er op het moment van vastlopen: je probeerde Kali Linux te downloaden (de .iso file, onder Windows? want je probeert ctrl-alt-del)
  Bij het herstarten zie je helemaal niets, totdat de knipperende cursor verschijnt in een zwart scherm? In de titel van de vraag staat dat je nog wel in het Bios kan komen?

  Ik denk dat als je Windows en Ubuntu samen op je laptop hebt staan, je kon opstarten via een keuze menu (Windows opstarten, of Ubuntu opstarten, en nog een aantal keuzes zoals Memtest).
  Dat menu heet Grub (Grand Unified Bootloader). Mogelijk is daar nu iets mis.

  Probeer bij het opstarten direct na het verdwijnen van het bios-scherm, door op Shift te drukken, het Grub menu in beeld te krijgen. Lukt dat?
  Als de Grub beschadigd is, kan je dit herstellen volgens de beschrijving op deze site:
  https://sites.google.com/site/computertip/grub

  Probeer als je helemaal geen beeld krijgt, de installatie-DVD (of -USB) met jouw versie van Ubuntu op te starten, en druk op ¨esc¨ of de spatiebalk als je het paarse scherm van Ubuntu ziet.
  https://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld#TOC-Geen-beeld

  Wil je het resultaat hier posten, dan hebben de andere lezers er mogelijk iets aan.
  Succes!

Beantwoord deze vraag