Vraag & Antwoord

Apps & Software

Mijn pc start iedere keer op met herstelstart of normaal start. Wat moet ik doen?

Kies je voor veilige modus dan springt hij weer naar dezelfde opties: herstelopstart of normaal opstart. Welke optie je onder F8 kies geeft hetzelde resultaat. Windows 7 dvd erbij gepakt maar vrees dat ik mijn bestanden kwijtraak en heb niet Windows 7 opnieuw geinstalleerd.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Het kan zijn dat er mallware op je computer staat,
  Allereerst moet je het automatisch opstarten uitschakelen. Maar eerst moet de computer worden opgestart via de veilige modus. Dat is nodig omdat mallware, foute software stiekem meedraait op de achtergrond. en zodoende niet kan worden verwijderd, zolang de software actief is. alleen via opstarten in de veilige modus, is dergelijke software uitgeschakeld. en kan deze foute software worden verwijderd.
  Als er slechts één besturingssysteem op de computer is geïnstalleerd, hou je de F8 ingedrukt terwijl de computer opnieuw opstart. Je moet op de toets F8 drukken voordat het Windows-logo wordt weergegeven. Als het Windows verschijnt, moet je wachten totdat de aanmeldingsprompt van Windows verschijnt, de computer uitschakelen en opnieuw starten en het vervolgens opnieuw proberen. In de veilige modus zal de computer niet opnieuw opstarten.
  .
  Microsoft heeft Windows standaard zo ingesteld, dat deze na een crash automatisch weer opstart, deze instelling kan je handmatig uitschakelen, in jou geval is dat nu wel handig, anders kan je niet analyseren wat er aan de hand is, maar in de meeste gevallen is er dan sprake van mailware, ofwel foute software dat, om welke reden dan ook, stiekem is gaan meeliften met een download.
  .
  In de link staat zo goed mogelijk vermeld hoe je, het opnieuw opstarten van je computer kan uitschakelen.
  http://www.malwareinfo.nl/automatisch-opnieuw-opstarten-bij-een-bsod-uitschakelen/
  .
  Start de computer weer op de normale (standaard) wijze op.
  Hier heb je de link naar een (gratis) tooltje, waarmee je, jou computer/laptop mee kan opschonen,
  https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
  .
  Oja, over het algemeen zijn de bestanden die door het tooltje worden gevonden foute software, ofwel mallware, maar het tooltje werkt soms zo grondig, dat af en toe, onterecht bestanden als verdacht (kunnen) worden aangemerkt, die dat niet zijn. dus check na de analyse even of er geen (voor jou bekende) bestanden, plug ins, tussen zitten, Voordat je definitief tot verwijderen overgaat. Zit er in de lijst, een bestand, plug in, tussen dat onterecht als verdacht is aangemerkt, dan moet je bij dat bestand in de lijst, het vinkje verwijderen.
  .
  Oja, let bij het downloaden van apps, in je enthousiasme, goed op, wat behalve de gewenste app, (nog meer) extra aangevinkt staat, en vink eventueel uit, anders zit je, voor je, er erg in hebt, weer opgescheept,met taakbalken, mallware en dergelijke waar je niet op zat te wachten.

Beantwoord deze vraag