Vraag & Antwoord

Apps & Software

mpg of mp4 ?

Wat is het beste mpg of mp4 om mijn vakantiefilms op een dvd te branden om later op een dvd speler op tv af te kunnen spelen ? Bij converteren van mijn films maakt mijn Imac nl. bijde bestanden aan waar ik dan uit kan kiezen.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Voor dvd-video (de standaard) heb je i.i.g. geen mp4 nodig. Dvd-video is gebaseerd op mpeg-2, hetgeen meen ik van de mpg extensie gebruik kan maken.

  Je zult moeten kiezen tussen een dvd-video (de standaard) en dan dus mpeg-2 codering moeten toepassen als compressie methode van de video data of als de dvd speler bij de tv ook iets anders kan afspelen (zie handleiding) dat moderner is datgene. In het laatste geval brand je dan geen dvd-video maar een dvd-data.

  Bij de modernere methoden dan mpeg-2 heb je als voordeel dat de compressie effectiever is waardoor je een langere speelduur kunt bereiken dan met een dvd-video. Maar je speler moet dat dus wel kunnen afspelen want het is niet standaard.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord