Vraag & Antwoord

Apps & Software

Pictogram foutief voor type file?

hallo, Op mijn pc (win 8.1) zijn 2 accounts met daarop Photoshop RAW files + XMP files. -Bij het ene account worden de XMP files niet herkend (dit is OK .... er wordt dan geen pictogram gebruikt, maar e.o.a. standaard Pictogram). -Bij het andere account worden de XMP files wel herkend (dit is FOUT .... want op de een of andere manier is hier het WORDPAD-text pictogram aan gekoppeld). vraag: Hoe verwijder ik dat pictogram van de XMP-file, zodat het weer "niet-herkend" wordt (standaard dus)

3 antwoorden
  • 0
  Start Regedit Ga naar HKEY_CLASSES_ROOT Zoek de gewraakte extentie op en verwijder deze.
  • Reageer
  • 0
  dank Kasander voor antw. bij HKEY_CLASSES_ROOT heb ik de .xmp reeds verwijderd, dus daar stond ie niet meer. Wat ik nu nog extra gedaan heb is : verder gezocht op .xmp ... die vind ik nog bij ....USERS.... 2 maal, en daar ook verwijderd. GEEN resultaat: bij ene gebruiker blijft foutieve pictogram staan (WORDPAD-text ... en dat is fout) en bij de ander staat de .xmp file met "correct" pictogram (nl: geen specifiek pic) nog suggesties?
  • Reageer
  • 0
  dank Kasander voor antw. bij HKEY_CLASSES_ROOT heb ik de .xmp reeds verwijderd, dus daar stond ie niet meer. Wat ik nu nog extra gedaan heb is : verder gezocht op .xmp ... die vind ik nog bij ....USERS.... 2 maal, en daar ook verwijderd. GEEN resultaat: bij ene gebruiker blijft foutieve pictogram staan (WORDPAD-text ... en dat is fout) en bij de ander staat de .xmp file met "correct" pictogram (nl: geen specifiek pic) ------------ even later.............. na uit-in-loggen is probleem verholpen......dank!
  • Reageer

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account