Vraag & Antwoord

Apps & Software

Power voor Scanner via USB stick?

Ik wil mijn Canon LiDF 500 scanner met mijn MacBookPro gebruiken maar de Mac meldt dat 'power pc' niet meer wordt ondersteund. M.a.w. mijn scanner moet extern worden gevoed. Hoe doe ik dat? DE scanner heeft geen aparte voedingsingang

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je zou een verdeelapparaatje, ook bekend als "USB-hub" (4 <-> 1 USB poorten bij voorbeeld) er tussen kunnen zetten dat een aparte voeding heeft. Die aparte voeding is er juist voor randapparatuur waarvoor de PC (inbegrepen Apple's) niet voldoende voeding kunnen leveren.

  Er zijn ook hubs zonder eigen voeding, dus let goed op bij het kopen, of doe dat in een winkel waarbij je de inhoud van de doos kan controleren.

  Overigens, weet je zeker dat deze foutmelding hierop slaat? Klinkt eerder als een driver die deze combinatie van apparatuur niet ondersteunt…
  • +
  • 0
  • -
  Er zijn USB voedings adapters op de markt, http://www.elektronica-shop.nl/contents/nl/d359.html
  .
  De genoemde site is maar een voorbeeld. Er zijn landelijk meerdere winkels/ leveranciers die dergelijke usb voedingen leveren….
  .
  De vraag is alleen, verloopt de voeding en informatie data via de zelfde usb aansluiting of gaat de data informatie gescheiden via een aparte kabel. Gaan informatie data en de stroom voeding via de zelfde usb aansluiting, dat wordt de kwestie wat gecompliceerder of wel onmogelijk… Gaat alleen de stroomvoorziening via de usb, dan zou je eventueel een usb adapter kunnen aansluiten, maar dan moet je wel opletten dat de voltage van de adapter klopt met de voltage die de scanner,,nodig heeft……anders wordt de scanner bij een te hoge voltage onherstelbaar beschadigd……zou zeggen laat je bij aanschaf, goed informeren, welke usb voeding je nodig zou moeten hebben…..
  .
  suc6….
  .
  suc6….
  • +
  • 0
  • -
  Dirck, na jouw response heb ik "Power-PC not supported" ingetypt in Google. Dan komen een hele reeks paginaverwijzingen naar voren die allemaal neerkomen op het volgende: jouw MacBook Pro heeft een recente versie van Apple's besturingssysteem die niet meer applicaties of randapparatuur ondersteunt uit de tijd van een ouder processormodel (de genoemde Power-PC). Ik raad je aan dit ook eens in te typen en de diverse pagina's te bekijken.

  Het ligt NIET aan de voeding in de USB-verbinding. (Ter zijde: het gaat niet om de spanning, maar om het maximale ampèrage dat de poort kan leveren. Uit de natuurkundeles: Volts x Ampères = Watts (vermogen)).

  Met in Google intypen "Canon LiDF 500 drivers" had ik snel deze pagina: http://www.canon-europe.com/Support/Consumer_Products/products/scanners/LiDE_series/CanoScan_LiDE_500F.aspx en daar moet je het juiste besturingssysteem intypen en taal.
  Hopelijk zijn die wel modern genoeg voor jouw scanner.

  Succes!

Beantwoord deze vraag