Vraag & Antwoord

Apps & Software

problemen windows 10?

LS, ik gebruik windows 10 en loop al een tijd tegen een aantal "vreemde"problemen aan. Tijdens downloaden en ik doe Niets met de pc(dus alleen maar aan laten staan om te downloaden krijg ik zeer regelmatig het bsod met meldingen: kernel_securitity_check_failure ; pool_corruption_in_file_area ; page_fault_in_nonpaged_area ; pfn_list_corrupted ; system_thread_exceprion_not_handler ; Ook werkt bing niet meer als zoekmachine ik krijg: err_netword_access_denied. In windows 7 was er geen enkel probeem. Ik heb een intel core i5 sandy bridge, ASrock H67M moederbord, 8 GB ddr3 geheugen van Geil. Mijn C-schijf is een ssd 850 EVO van Samsung 250GB, een HD van 500 GB en een HD (oude c-schijf) van 1 TB. Volgens driverbosster3 zijn de stuurprgramma's in orde. Ook heb ik via apparaatbeheer al tuk voor stuk de nieuwste stuurprgramma's laten zoeken maar er werden geen nieuwere drivers gevonden. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen zonder windows10 opnieuw te moeten (laten) installeren of als het niet anders kan dat jullie een manier weten om alleenwindows 10 te (her)installeren met behoud van alle documenten en programma's. Met vriendelijk groet Ton van Gelderen

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Als je al die meldingen krijgt begint het er aardig op te lijken dat een herinstallatie wel op z'n plek zou zijn. Je kan even kijken bij http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-10/windows-10-recovery-options en dan vooral onder "De pc opnieuw instellen".

  Trouwens, de meldingen die je krijgt wijzen allemaal erg richting het geheugen. En daarmee bedoel ik natuurlijk de geheugenbankjes en niet, zoals veel mensen denken, de harddisk!!!
  • +
  • 0
  • -
  Geachte
  Je kan het volgende proberen: De Pc opnieuw instellen
  1) Bij opnieuw instellen kunt u kiezen of u uw bestanden wilt behouden of verwijderen, waarna Windows opnieuw wordt geïnstalleerd. Ga naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Deze pc opnieuw instellen > Aan de slag en kies een optie.
  2) Kies dan de optie: Mijn bestanden behouden.
  Al uw opgeslagen bestanden blijven behouden zoals foto's en documenten.
  Al de geïnstalleerde apps moeten dan wel opnieuw geïnstalleerd worden, ook de betaalde apps! Maar dit is geen probleem want wanneer u de apps opnieuw installeert met hetzelfde Microsoft account worden deze apps herkend als reeds gekocht of gebruikt. Wat er wel verdwijnt is alle geïnstalleerde software zoals bv: je Anti-virus programma, Adobe reader, het Office pakket (als je er één had), java enz…
  Het kan ook zijn dat je sommige drivers opnieuw moet installeren.
  Ik hoop dat ik je hiermee verder heb geholpen en zou het mogelijk zijn mij hierover te mailen wanneer het gelukt is?
  Mijn e-mail: gerry.daelemans@telenet.be

Beantwoord deze vraag