Vraag & Antwoord

Apps & Software

standaard applicatie verwijderen voor het openen van bestandstypes??

Files met .csv extensie zijn geassocieerd met excel om te worden geopend. Ook als ik een csv-file download verschijnt er (daarom?) al een excel-icoontje in de file. Ik wil die file echter in een ander programma importeren en daarvan word gezegd dat dat niet kan als die file ooit in Excel is bewerkt. Ik krijg dus een foutmelding bij het importeren van een niet geopende file en wil uitproberen of het probleem verholpen is als dat icoontje weg is. Via configuratie kan ik de standaard app (excel dus) alleen veranderen maar niet blanco maken. Wie weet raad?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  [Aangepaste post door foutje in eerste]

  In mijn eerste antwoord had ik duidelijk over de zin “… en daarvan word gezegd dat dat niet kan als die file ooit in Excel is bewerkt” gelezen. Dit kan inderdaad een probleem opleveren. Je zou er achter moeten komen welke specifieke eigenschappen nodig zijn voor dat andere programma.
  Mogelijk is er een convertor te vinden die de file die eigenschappen kan meegeven. Jammer dat je niet de naam van het andere programma opgeeft.


  Wil je de originele files automatisch laten openen met dat andere programma en niet met Excel, volg dan de volgende link:
  https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4028161/windows-10-change-default-programs

Beantwoord deze vraag