Vraag & Antwoord

Apps & Software

Svchost.exe veroorzaakt wachtrij?

Elk programma dat ik probeer te openen op mijn Windows 8 laptop, doet daar een eeuwigheid over. Als ik bijvoorbeeld Chrome aanklik, start het proces chrome.exe wel, maar het duurt vervolgens nog 5 minuten voordat Chrome er ook daadwerkelijk voor komt. Nu ben ik daarom naar taakbeheer gegaan en als ik bij chrome.exe (of een ander programma) op 'proces analyseren' druk, staat er dat het in de wachtstatus staat voor svchost.exe Ik kan svchost.exe natuurlijk niet zomaar beëindigen maar het wekt wel irritatie op en ik heb hier nooit eerder last van gehad. Iemand een idee?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  3. Wat is de svchost virus?

  Svchost en de internet security problematiek. Op het internet is er ook veel paniek geweest over de svchost virus. Deze virus is in feite een process genaamd scvhost.exe. Als u goed oplet ziet u dat in deze process naam van deze virus de ”c” en ”v” zijn omgedraaid om u voor de gek te houden en te laten geloven dat het een cruciaal svchost process is. Scvhost zal in uw systeem kruipen en uw systeem geheel afsluiten. Deze virus is in feite een Trojaans paard (Trojan horse) bekend onder de naam W30/Agobot-S virus. Deze zal hackers in staat stellen om toegang te krijgen tot uw computer, uw persoonlijke gegevens en uw internet privacy. Dus, wanneer svchost.exe in uw lijstje staat van processen, heeft u een probleem en raden we u meteen aan om een antivirus scan uit te voeren op uw computer en uw computer te controleren op spyware .
  .
  https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
  .
  Downloadt (gratis) AdwCleaner naar je bureaublad.
  .
  Start AdwCleaner.exe door met de rechtermuisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren.
  .
  Met AdwCleaner ga je nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit doe je door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken gaat AdwCleaner eerst opsommen wat er allemaal aan ongewenste reclame tegen je favoriete browser is geinstalleerd. Na de scan kan je door middel van het uit vinken van het eventuele gevonden item het item uitsluiten van het verwijderen. Bijvoorbeeld omdat het betreffende bestand je bekend voorkomt.
  .
  Na de scan…
  De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox zijn nu gescand op eventuele ongewenste adware e.d. Als u geen items wenst te ontsluiten van het verwijderings, kan je de vinkjes laten staan, Maar is er toch een bestand dat onterecht als verdacht is aangemerkt, dan het vinkje verwijderen, maar over het algemeen is dat wat gevonden wordt, foute software.
  Nu ga je opschonen door op de knop Clean te drukken
  .
  Na het Clean process, moet je nog een aantal keer op OK te klikken, en wordt de computer opnieuw opgestart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 (afhankelijk welke Windows je gebruikt) een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 moet je eerst naar de Desktop modus over te schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doe je door op Windows toets + D te tikken op uw toetsenbord.
  .

Beantwoord deze vraag