Vraag & Antwoord

Apps & Software

Upgrade 8 naar 8.1 loopt steeds vast op het laatste % en dan retour-8 ? Wanhoop nabij, gestopt!

3 antwoorden
 • Is dit toevallig op een nieuwe laptop die van het fabriek uit met Windows 8 geleverd werd? Indien ja…grote kans dat de voorgeïnstalleerde software de upgrade doet mislukken. Als je die upgrade echt graag hebt kan je misschien overwegen van op die laptop een kale (lees propere) versie van Windows 8 te installeren. Zo een propere versie van Windows 8 zal probleemloos updaten naar Windows 8.1 Meer details vind je op

  http://decomputer.be/windows-8-traag-update-naar-8-1-lukt-niet/
 • De upgrade is geen pijnloze ervaring, het is veel meer dan een eenvoudige verbetering van het UI. 8.1 stelt hogere eisen aan hardware en drivers. Zorg dat alle drivers up-to-date zijn. Bij het herstarten naar w8 heb je een foutcodemelding gezien. Met die foutcode kun je op de support site van microsoft zien of er al een oplossing is.

  Het 'aardige' van computers is dat zij consistent zijn, meermaals dezelfde upgrade geeft meermaals dezelfde foute crash… Zorg dus dat je aanpassingen maakt. Verwijder in ieder geval oude software (of deactiveer) die in de start-up fase meelopen. Denk aan oude versies van Nero, Alcohol52, e.d.
 • bertje & EricO
  Dank voor meedenken, compu (van m'n broer) is opnieuw met 8-64-pro geïnstalleerd over Vista-64 na een tijd met die 8-64-pro gewerkt te hebben, hij is dus helemaal leeg met alleen 8 er in. Diverse adviezen opgevolgd zonder resultaat, standaard update stopte op ca.74%, advies om Grafi-kaart-driver, Antivirus plus Firewall uit te schakelen gaf hoop, install liep door na herstart enz. tot 'Nog Even Een Páár Dingen' dus tegen 100% maar stopte en ging retour naar de 8-standaard installatie, daarin heb ik uiteindelijk de nodige programma's maar op gezet en het update-8.1-spook maar vergeten, het werkt zo ook goed!
  Het test-programma van Windows gaf totaal geen foutmelding na controle!
  Tussen haakjes: de 32-versie van het 8-pro pakket eerst op een XP-PC geprobeerd te installeren maar dat liep helemaal op 'n mislukking uit door de techniek van de processor!
  De 8-64-pro computer gaat weer terug naar de eigenaar met alle prog's weer werkend!

Beantwoord deze vraag