Vraag & Antwoord

Apps & Software

upgrade windows 10?

sorry maar ik begrijp je antwoord niet. Als ik nu de upgrade op een stick zet dan heb ik de upgrade toch los van het feit of microsoft eind juni stopt met gratis upgraden. Op het moment dat ik hem nu installeer op stick kan ik hem altijd gaan gebruiken of zie ik iets over het hoofd! Zeer bedankt voor je antwoord en moeite!

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Geen probleem hoor. Ik zal het proberen te verduidelijken met een voorbeeld.

  Stel ik heb een Windows 7 installatieschijfje maar geen product key. Dan kan ik Windows 7 wel installeren maar niet activeren. Met andere woorden, na een tijdje gaat de installatie beginnen moeilijk doen. Bij het opstarten een melding van dit is een illegale versie en bla bla bla bla

  Stel ik heb de installatiebestanden voor Windows 10 op een USB stick staan. De gratis upgrade periode is ondertussen gepasseerd. Na installatie probeert de installatie zich via internet te activeren. De activatie server van Microsoft antwoordt dan beleefd "ah nee zeg nu moet je ook niet meer afkomen bla bla bla bla"

  Stel dat ik vandaag de upgrade naar Windows 10 maak en verbinding maak met internet. Vervolgens installeer ik opnieuw Windows 7. Na de gratis upgrade periode installeer je Windows 10. Na installatie maakt de installatie verbinding met de activatie server. De server reageert "ah ja dat is ok die computer ken ik, die is in het verleden al geactiveerd".
  • +
  • 0
  • -
  Wat snap ik je gedachtegang goed, zeg!
  Voordat Microsoft Windows 10 begon te pushen kon je heel eenvoudig (en redelijk legaal) ISO's downloaden voor vrijwel iedere versie van Windows. Helemaal gratis! Alleen moest je wel even betalen voor een product key (serienummer) als je Windows wilde installeren. Deze kon je apart aanschaffen.
  Om alle "tegenstanders" van Windows 10 klem te zetten heeft Microsoft er voor gezorgd dat ALLE ISO's van andere Windows-versies verwijderd zijn van de bekende sites.

  Nu (en straks) download je de ISO (zeg maar de installatiebestanden) ook gratis. Tot zover is alles het zelfde. Alleen krijg je nu bij de "upgrade" (of installatie) de product key automatisch en hoef je daar niets extra's voor te doen, alleen even voor te betalen.

  Eigenlijk is er dus niets veranderd. Alleen hoef je nu de product key niet meer zelf in te voeren. Maar je moet er nog steeds voor betalen.

Beantwoord deze vraag