Vraag & Antwoord

Apps & Software

Verwijderen van pop ups met advertenties ?

Mijn laptop werkt onder Vista SP3, 4 GB geheugen, dual core en Norton 360. Sinds een paar weken heb ik enorm last van pop ups met advertenties waardoor nauwelijks te werken is. Installatie van WinZip Malware protector helpt niet. Installatie van http://adblockplus.org/en/chrome haalt de meeste popups er uit, maar ze zijn niet weg. Wat kan ik nog doen?

2 antwoorden
 • Firefox gebruiken met Addblock plus, Ghostery, Addblock plus pop-up addon enz?
 • Hier heb je de instructies, hoe je bij de browser, die je gebruikt, pop-up kan blokkeren,
  .
  http://www.browserchecker.nl/pop-up-blocker
  .
  Maar soms worden dergelijke pop-ups veroorzaakt, door (foute) software, dan helpt de bovenstaande methode niet, omdat de (foute) software, de browser instelling ongedaan maakt, het moment, dat je de computer opnieuw opstart.
  .
  de(foute) software moet dan worden verwijderd, uit Windows, via configuratie scherm>programma & onderdelen.
  .
  Is dat om wélke reden dan óók, te ingewikkeld.
  dan kan met (gratis) adwCleaner, het probleem, zonder ingewikkelde handelingen, meestal worden opgelost.
  .
  oké…..Volg de instructies op
  .
  Nu ga je zelf het probleem oplossen, met de gegeven instructie. Het tooltje dat je daarvoor krijgt is gratis, onbeperkt te gebruiken.
  .

  Download AdwCleaner naar je bureaublad
  .
  https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
  .

  Sluit alle openstaande vensters zoals uw gebruikte browsers voordat u AdwCleaner start.
  Dubbelklik op AdwCleaner.exe om de tool te starten.
  .
  Start AdwCleaner.exe door met de rechtermuisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren.
  .
  Oja, Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
  .
  Met AdwCleaner ga je nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit doe je door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken gaat AdwCleaner eerst opsommen wat er allemaal aan ongewenste reclame tegen je favoriete browser is geinstalleerd. Na de scan kan je door middel van het uit vinken van het eventuele gevonden item het item uitsluiten van het verwijderen. Bijvoorbeeld omdat het betreffende bestand(en) je bekend voorkomen.
  .
  Na de scan…
  De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox zijn nu gescand op eventuele ongewenste adware e.d. Als u geen items wenst te ontsluiten van het verwijderings, kan je de vinkjes laten staan, Maar is er toch een bestand dat onterecht als verdacht is aangemerkt, dan het vinkje verwijderen, maar over het algemeen is dat wat gevonden wordt, foute software.
  Nu ga je opschonen door op de knop Clean te drukken
  .
  Na het Clean process, moet je nog een aantal keer op OK te klikken, en wordt de computer opnieuw opgestart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 (afhankelijk welke Windows je gebruikt) een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 moet je eerst naar de Desktop modus over te schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doe je door op Windows toets + D te tikken op uw toetsenbord.
  .
  indien je startpagina gekaapt was, wordt deze standaard op Google gezet, eventueel wijzigen in startpagina eigen voorkeur.
  .
  Oja, let bij het downloaden van applicaties, buiten de app store om, goed opletten, dat er behalve de applicatie, die je gaat downloaden, goed op of er ongemerkt, geen extra's staan aangevinkt, is dat het geval, die ongevraagde extra's, wegklikken. Anders zit je ná het downloaden, opgescheept, met gewijzigde startpagina, reclame pop-ups, taakbalk enz.

Beantwoord deze vraag