Vraag & Antwoord

Apps & Software

Waar moet ik aan denken bij overstap naar Windows 7?

Wat moet je allemaal vervangen als je Windows Vista wilt vervangen door Win7 op een Notebook wel te verstaan. Ik heb gezien dat er op de Harddisk een verborgen partitie zit, die zeer waarschijnlijk wordt opgestart als je vraagt om een Recovery. Kun je die verborgen partitie tijdelijk straffeloos zichtbaar maken en deze bewerken?

2 antwoorden
  • Wat je precies zou moeten doen, hangt af van je aangeschafte Windows 7 licentie. Omdat je op je laptop al een legitieme versie van Windows Vista hebt draaien, ligt een Windows 7 upgrade licentie voor de hand. Wat je zou moeten vervangen hangt af van de gebruikte applicaties. Check van te voren of deze compatibel zijn met Windows 7 op deze hyperlink http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/default.aspx en check in Vista eventueel Windows 7 Upgrade Advisor.
    Had je al op de site van je laptop gecheckt voor Windows 7 drivers. Als je een Windows 7 upgrade licentie wilt installeren, zou je eigenlijk Vista moeten laten staan. Want tijdens de installatie wordt gecheckt of je huidige Windows versie wel in aanmerking komt voor die upgrade versie.

    Zo heb ik het gedaan met de Windows 7 installatie op mijn Lenovo R61i laptop. Met het verschil dat ik eerst gebruik had gemaakt van de Downgrade rechten naar XP Professional. Die had ik laten staan, zodat de upgrade versie van Windows 7 kon zien, dat ik in aanmerking kom voor de upgrade.
  • Det synest eg var god bruk av tida:) Dette var eit siitlg bilde og tittelen passa godt til bildet. Godt gjort e5 sje5 motivet var det ogse5:)

Beantwoord deze vraag