Vraag & Antwoord

Apps & Software

Waar vind ik mijn prullenbak?

Bij een kennis is "in geen velden of wegen"de prullenbak te vinden. Dus ook niet in verkenner. Volgens mij moet er een héleboel in zitten, maar hij weet van niks.Als ik in mijn pc een zoekactie doe (prullenbak of wastebasket) levert dat geen locatie op.

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  graar mijn prulle bak teug zeren op pc
 • Normaal gesproken staat de prullenbak ook onderaan in de mappenlijst in het linkervak van de verkenner. Is hij daar ook niet meer?
  De prullenbak heet in de Engelse versie Recycle Bin, maar ook dat zul je niet met een zoekactie kunnen vinden. De prillenbak wordt bijgehouden in mappen met de naam RECYCLER (in hoofdletter) die op elke drive of partitie staan. In die mappen staat een map met een lang nummer. Als je daarop rechts klikt en voor eigenschappen kiest krijg je de configuratie van de prullenbak te zien. Dubbelklikken laat zien wat erin zit en is via een rechter muisklik ook weer terug te zetten. Deze mappen zijn wel verborgen, dus om ze te zien moet je in mapopties verborgen en systeembestanden zichtbaar maken. Als je de prullenbak op deze manier wilt leegmaken moet je dit op iedere schijf of partitie afzonderlijk doen
  Dat de prullenbak niet meer op de desktop staat kan verschillende oorzaken hebben. (gewist? tweakui gebruikt? er is een policy actief?) Op http://support.microsoft.com/kb/810869 staan een aantal mogelijkheden om hem terug te krijgen.
 • Ooh ik vind het echt een snoepie!!Het is een heel lief kajrtae met dat vogeltje en die krulletjes. Fijne dag, groetjes Patricia

Beantwoord deze vraag