Vraag & Antwoord

Apps & Software

Waarom is externe harde schijf niet toegankelijk?

Een kennis heeft op haar externe harde schijf een aantal foto's opgeslagen. Bij het openen van de externe harde schijf, krijgt ze die foto's niet te zien en het gaat super traag. Ze krijgt de foutmeldingen: 1. E:/ is niet toegankelijk. Het volume bevat geen herkenbare bestandssystemen. Controleer of alle vereiste bestandssysteem stuurprogramma's zijn geladen en of het volume niet is beschadigd. Hoe en waar kan ze die vereiste bestandssystemen stuurprogramma's vinden? 2. De schijf in station E:/ moet worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken. Wilt u deze schijf formatteren? Als ze die schijf formatteert, is ze wel alle foto's kwijt hè? Het betreft een Freecom Mobile Drive XXS - Samsung HM 320 JX.

2 antwoorden
 • Het lijkt er op dat de schijf inhoud corrupt is(geworden).
  Iig niet formateren want dan ben je idd alles kwijt.
  Probeer het eens op de "nette" manier: eerst de harde schijf aan de pc hangen en dan pas opstarten, je kunt ook een andere usb poort proberen, wil ook wel eens helpen.
  Er kan een verschil in controller zijn tussen de usb poorten aan de voorkant en achterkant van de pc, zat de schijf aan de voorkant probeer hem dan eens aan 1 van de poorten aan de achterkant of vice versa.
  Aan een andere pc hangen al geprobeerd ?, wil ook wel eens helpen
  Booten onder een linux cd en zo de inhoud redden, wil ook wel eens lukken.
  Probeer eens een andere kabel.
  Je kunt de hd uit de behuizing halen en rechtstreeks aan een pc hangen, afhankelijk van de schijf controller kan dat IDE of Sata zijn, wil ook wel een lukken.
  Uiteindelijk als een reddingsactie is gelukt moet de schijf wel geformatteerd worden, kies voor NTFS als bestand systeem dat bied wat meer zekerheid tegen corruptie en doe een complete format ipv "snelformateren"
  Alles wat je nodig hebt aan software voor een hd zit in windows dus je hoeft/moet niets extra installeren, gewoon formatteren en klaar.
 • Klinkt als de schijf z'n leven is begonnen op een hele andere OS. Dus de kennis gebruikt de schijf op een Apple of Linux terwijl jezelf Windows gebruikt. Dat kan elkaar namelijk bijten.

  Er is, om deze vraag behoorlijk te beantwoorden meer info nodig!

Beantwoord deze vraag