Vraag & Antwoord

Apps & Software

Waarom is partitie verborgen?

Mijn computer is afkomstig van een commerciële PC-bouwer die dus mijn systeem heeft samengesteld en gelijk W7 erop gezet heeft. Wanneer ik kies voor 'Defragmentatie' dat blijkt mijn computer twee partities te hebben.... Er zit echt maar één HDD in :) De ene partitie is gewoon "C" zoals verwacht, maar die andere heeft geen schijfletter :roll: Die partitie komt alleen maar zichtbaar wanneer in wil gaan defragmenteren, in alle andere situaties is ie onzichtbaar. Hij heeft wel een benaming: "gereserveerd door systeem" en is 100MB groot. Nou is die omvang niet iets om wakker van te liggen :D maar snap -nog- niet waarom ie er is en welke mogelijke functie dat ie heeft. Heb geen enkele mogelijkheid gevonden of ontdekt om te zien wat er op die partitie nou precies staat aan files... Wat is er hier aan de hand? Waarom kent ie geen schijfletter? En welke belangrijke(?) info zou er mogelijk daarop staan?

1 antwoord
  • Ik (denk) dat ik het weet. Ik maak net een systeemkopie, dus ik moet een kopie maken van de bestanden die nodig zijn om windows te starten. En ik moet ook een kopie maken van een onzichtbare schijf genaamd System Reserved. Dus dat is het, waarschijnlijk gewoon een partitie met bestanden voor windows om te kunnen opstarten. Ik maak ook -zoals ik al eerder schreef- gebruik van windows 7 Home Premium.
    Ik hoop dat dit het antwoord is.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord