Vraag & Antwoord

Apps & Software

Waarom leest de computer leest de oem versie van windows 8 niet?

Ik heb dban op de computer losgelaten. Nu wil ik de oem versie van Windows 8 installeren. Er verschijnt alleen het blauwe Windows- ruitje. Verder gebeurt er niets. Zou Dban de oorzaak kunnen zijn?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  dban moet je alleen toepassen, om de informatie op de schijf voorgoed te wissen, als je de pc gaat verkopen of weggooien bij grootvuil zetten. Nu heb je jezelf opgezadeld met onnodig meer werk. http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/clean-install
  • +
  • 0
  • -
  dban verwijdert zowel de formattering als de partitietabel. Op een schijf moet normaal gesproken door een besturingssysteem eerst de partitietabel worden gelezen, dan wordt gekeken naar de formattering en wordt de bestandsinformatie gelezen.

  dban claimt dat Windows bij installatie de partitietabel herstelt. Uit de link die Oscar geeft lijkt dat voor W8 ten minste de partitietabel aanwezig wordt geacht te zijn.

  Eigenlijk heb je dan de (speciale!) Windows-versie nodig voor PC-fabrikanten die met de installatie zowel de herstelpartitie maken als Windows installeren. Ik betwijfel of de 'consument' Windows OEM versie dit heeft, gelet op jouw probleem. Meestal is dit een schijf die leveranciers speciaal maken voor levering bij de PC.

  (mogelijke) oplossing: haal de schijf er "even" uit en monteer in een andere PC of gebruik een USB2 of USB3 hulpbehuizing om de schijf extern op een PC aan te sluiten. Met "disk management" (rechtermuisklik op het startikoon linksonder in desktopmode) kun je dan de partitietabel er in zetten en daarna formatteren.
  Dan schijf terugzetten en kijken of het wel lukt.

Beantwoord deze vraag