Vraag & Antwoord

Apps & Software

Waarom lukt installeren Ubuntu niet?

Ik ben nieuw hier en nog niet zo heel goed met computers. Ik had de oude laptop van mijn vader overgenomen. De hp pavillion dv5041. Deze laptop was sloom en oud en heeft een ram geheugen van maar 512 mb. De laptop was dus heel sloom en liep vaak vast. Dus ik zat te twijfelen om Ubuntu/xubuntu erop te zetten of Windows xp home opnieuw erop te zetten. Ik koos voor het laatste. Toen dat gelukt was was hij wel sneller maar een week later waren we weer terug bij af. Dus ik besloot Ubuntu of xubuntu erop te zetten. Maar ik wou ze eerst uitproberen. Dus ik had een live cd gemaakt en Ubuntu erop gezet. (ik heb alles gedaan met de site google computertips van pjotr en de site van Ubuntu) toen ik de cd opstarte drukte ik op uitproberen zonder te installeren. En toen kreeg ik een paars scherm met Ubuntu erop en wat bolletjes die het laden aangaven. Maar opeens liep dat vast. Dus ik probeerde het opnieuw maar weer liep het vast. Toen drukte ik maar op installeren. Maar weer kreeg ik hetzelfde probleem. Toen alles maar op de USB gedaan maar weer hetzelfde probleem. Toen maar xubuntu geprobeerd en precies gedaan als hierboven maar weer hetzelfde probleem. Toen had ik maar de alternatie versie van xubuntu gedownload en op de USB gezet. Toen gedrukt op installeren. En toen gewoon gevolgd wat er stond. Toen stond er op een gegeven moment dat ik de USB eruit moest halen zodat het installatie proces niet nog eens kwam. En toen haalde ik hem eruit en starte Windows opeens op. Toen ik de bios opnieuw goed instelde in mijn USB er weer in deed kwam er een scherm en kon ik kiezen tussen 2 sorten Ubuntu en Windows en nog wat maar dat weet ik niet meer. Maar dit vond ik gek want ik had xubuntu op de USB gezet. Ik drukte op 1 van de ubuntu's en toen kwam er een zwart scherm waar ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord moest invoeren. Dit deed ik en toen stond er iets van gelukt maar er gebeurde niks. Dus ik had alles weer opnieuw geprobeerd. Tijden de installatie ging ik eten en toen ik terug kwam kreeg ik zwart scherm. Ik starte de laptop opnieuw op en toen kreeg ik weer het Windows logo en daarna zwart beeld en een constant knipperend streepje. Dus nu heb ik geen (x)Ubuntu en geen Windows meer. Heeft iemand enig idee wat ik kan doen? Sorry voor mijn langdurige uitleg en misschien het vage verhaald maar ik ben niet zo goed in uitleggen en ook nog niet zo heel goed met computers. Ik hoop echt dat jullie mij kunnen helpen.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je zou het kunnen proberen via grub 2 herstel http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Grub2/Grub2Herstel Tenminste als het je lukt met de Live CD op te starten. Had je die voorgestelde boot options dan al geprobeerd? Die foutmelding zou aan de harddisk zelf kunnen liggen. Had je die onder XP nog kunnen testen. Of eventueel met de Ultimate Boot Disk.

  Je zou nog andere boot opties kunnen proberen. Zoals noapic nolapic. Of meerdere boot opties. Het makkelijkst is het waarschijnlijk die boot options uit te proberen. Wanneer je de Xubuntu desktop cd probeert op te starten als Live cd. Als dat ook niet werkt, zou je het eventueel met een oudere Xubuntu versie kunnen proberen. Namelijk Xubuntu 10.04.4. Het zou namelijk kunnen zijn, dat jouw hp pavillion dv5041 te oud is voor Xubuntu 12.04.
  • +
  • 0
  • -
  het heeft waarschijnlijk te maken met de videokaart. In ubuntu kan je met een 2D of 3D effect starten. U kunt dus beter starten met een 2D effect bij een oude computer. Met 2D starten doet u door tijdens het inloggen op het ubuntu logo te klikken.

Beantwoord deze vraag