Vraag & Antwoord

Apps & Software

Waarom werkt spelling- en grammaticacontrole niet meer?

Sinds enige tijd wordt er in Word 2003 geen spelling- en grammaticacontrole meer uitgevoerd, hoewel ik deze functie wel heb ingeschakeld. Ik heb een legae versie van Windows XP en ook een legale versie van MS Office 2003. maar wat ik ook schrijf in Word, woorden en zinnen worden niet (meer) automatisch gecontroleerd of voorzien van een rode onderstreping als waarschuwing dat er een mogelijke foutieve schrijfwijze is. Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn en hoe ik toch alsnog mijn spellingscontrole krijg?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ga weer naar tools (extra) en kies Set Language"(Taal instellen?)
  Staat daar Nederlands als default en staat er misschien een vinkje bij Do not check Spelling or Grammar (Controleer spelling en gramatica niet?)?
  De bedoeling is dat je eerst tekst selecteert en dan hier aangeeft dat die geselecteerde tekst niet gecontoleerd hoeft te worden, (bv een lijst namen of zo) maar als dat aanstaat op het moment dat je een nog leeg document opent valt alle tekst die je typt er onder en zal dus niet gecontroleerd worden.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord