Vraag & Antwoord

Apps & Software

Wachtwoord gebruikersaccount werkt niet meer na veranderen accountnaam. Hoe lossen we dit op?

Een kennis van mij heeft een notebook van zijn zoon gekregen, Hij heeft de naam van het gebruikersaccount gewijzigd in zijn eigen naam. Hij heeft het wachtwoord niet veranderd. Nu kan hij echter niet meer in windows komen met het wachtwoord. Hoe kunnen we dit oplossen?. Er is maar 1 account dus kunnen we niet via een andere gebruiker in de computer komen. Er is geen DVD speler aanwezig en ook geen opstart usb stick.

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Mogelijk was (ongemerkt) de Caps Lock ingetoetst tijdens het wijzigen van het gebruikersaccount de probeer die variant, dat is in vele gevallen de oorzaak dat aanmelden mislukt

  Oja……Maak als het even kan een extra gebruikersaccount aan als reserve, (die je niet gebruikt, maar bewaard als reserve) en geeft dat account ook alle gebruiksrechten/autorisaties, wanneer je om welke reden dan ook, niet meer in het account kan komen die je wel gebruikt, kun je altijd via dat éne reserve gebruikers account, toch in de bestanden komen. Vervolgens sleep je alles naar je reserve account, en hef het gebruikersaccount dat voorheen gebruikte op. En maak vervolgens weer een nieuw reserve gebruikers account aan. voor het geval……..oké je kent intussen de reden wel…..
  • +
  • 0
  • -
  Nee, was dat maar waar dat het zo eenvoudig zou zijn. De Caps Lock toets stond niet aan. En wat ik al zei hij heeft het wachtwoord niet veranderd alleen de account naam.
  • +
  • 0
  • -
  Het enige wat dan rest is Windows opnieuw installeren, als het goed is, kan je daarvoor de zelfde licentie gebruiken die u al heeft, die licentie-code staat als het goed is op de pc kast of onder de laptop. Wat u daarvoor moet doen is Windows opnieuw installeren via een usb installatie stick op de betreffende pc/laptop, en de licentie-code gebruiken om Windows online weer te activeren.
  .
  .
  Via deze link vind je de instructies om de opnieuw geinstalleerde windows te activeren met de licentie-code
  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/activate-windows#1TC=windows-7
  .
  Je kan bij een computerwinkel vragen om een installatie cd voor je te kopiëren naar een usb stick, of als je in je kennissen/vriendenkring sociale netwerk ook iemand kent die een installatie cd van windows heeft, dan kun je die kopieren naar een usb stick, want de licentie-code heb je denk ik als het goed zit al, die sticker staat op de pc kast of onder je laptop

Beantwoord deze vraag