Vraag & Antwoord

Apps & Software

Wat is de maximale lengte van USB-kabel?

Ik ben verhuisd en heb nu een ISDN webvox centrale. Ik dien mijn PC met een USB kabel te verbinden met de webvox. Kan iemand mij vertellen wat de maximale lengte is voor een USB kabel. Heeft iemand een USB netwerk toevallig? De afstand tussen mijn meterkast en de PC is ongeveer een meter of 10.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Zoeken met Google leverde dit op:
  ————————————————————
  USB
  Inleiding
  De Universal Serial Bus (USB) maakt het mogelijk om apparatuur als toetsenbord, muis, modem, printer, scanner enz. op een computer aan te sluiten. Aansluiten en weer verwijderen van apparatuur kan zonder de computer uit te schakelen. Elk USB-apparaat kan een aantal USB-poorten hebben, voor aansluiting van nog meer apparatuur. Er kunnen maximaal 127 apparaten op een USB-bus aangesloten worden.
  De USB-bus detecteert automatisch als er nieuwe apparatuur wordt aangesloten, installeert de benodigde driver en maakt de benodigde bandbreedte vrij. Daarbij wordt er onderscheidt gemaakt tussen 'snelheid', 'bulk' en 'signalering'.
  Voor eenvoudige apparatuur zoals een muis is de brandbreedte 1,5Mbit/sec. De maximale bandbreedte van de USB-bus is 12Mbit/sec. Daardoor is de bus niet geschikt voor harddisc, floppy drives, moderne CDROM drives en netwerkverkeer.
  De USB-bus kan maximaal 2,5W aan vermogen leveren bij een voedingsspanning van 5V DC. De maximale lengte van de kabel is 5 meter. Grotere afstanden zijn mogelijk als er hubs gebruikt worden. Het verlengen van een USB-bus kan 7x uitgevoerd worden, waardoor de maximale afstand 40 meter wordt.
  ——————————————————————————
  En ook dit:
  Het ligt een beetje aan de omgevings omstandigheden wat de maximale lengte mag zijn voor een goede werking. Er zijn mensen die leggen zonder probleem 10 meter. Er zijn er ook die maximaal 5 meter gebruiken en om de 5 meter een USB HUB plaatsen.

Beantwoord deze vraag