Vraag & Antwoord

Apps & Software

Wat moet ik instellen in windows 8.1 om mijn M2 ssd zichbaar te maken in windows ?.

In de uitgave van december van 2014 staat een test van de nieuwe Haswell-E moederborden. Naar aanleiding van die test heb ik de Asus x99 deluxe moederbord aan geschaft. Compleet met een Intel Core I 7 procesor en een Pextor "PX-G256 M6E" m2 256 gb ssd. Bovendien heb ik ook meteen er een Windows 8.1 er bij besteld. Maar het probleem begon gelijk al bij de installatie van Windows 8.1, want Windows herkende de ssd m2 niet. Wat ik ook probeerde het wil maar niet lukken, inmiddels het ik uit wanhoop Windows maar geinstaleerd op de harde schijf met de bedoeling om op internet op zoek te gaan naar een antwoord. Maar tot op heden is mij dit nog niet gelukt. Al heb ik wel inmiddels kunnen ontdekken dat de Uefi Bios van het moederbord niet stabiel was met de m2 ssd. Begin dit jaar werd er een nieuwe Uefi 1103 was uitgebracht, maar ook dit leverde bij mij niks op. Alleen in de bios is hij sindsdien wel zichtbaar als " IBA GE Slot 00c 8 v1547 " en in "Boot override" staat ook nog eens "IBA GE SLOT 0800 V1543". Ik weet niet welke dat het is maar ik ga er vanuit dat dat de partitie is waar de trim bestanden op staan. Ik heb hier gekozen voor de eerste, maar misschien moet ik hier de laatste kiezen om de M2 zichtbaar in te maken in Windows. Inmiddels heb ik Uefi 1702 geinstaleerd, maar tot op heden herkend Windows deze ssd nog steeds niet. Op de website van Asus http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA2011/X99-DELUXE/X99-DELUXE_Devices_Report.pdf?_ga=1.266510094.1251821120.1357411210 Staat dat mijn Plextor niet compitabel is met mijn moederbord, maar de PLextor PX-G128 M6E is dat wel. Maar ik vraag me af waarom de PX-G128 M6E wel en de PX-G256 M6E niet, wat is het verschil ? behalve dat de één een paar mb,s groter is. Mijn vraag is dan ook, hoe moet ik de Uefi Bios instellen om de m2 ssd zichtbaar te laten zijn in Windows 8.1. Of welke drivers moet ik downloaden van het internet om te installeren in Windows, zodat de m2 ssd herkend worden tijdens de installatie van Windows. Kunt u deze vraag voor mij beantwoorden AUB want ik kom er op deze manier er ook niet helemaal meer uit.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Wat het verschil tussen beide ssd's is zou ik niet durven zeggen.

  Inderdaad zul je allereerst de ssd in de uefi moeten aantreffen, als dit niet het geval is kom je bij Plextor en/of Asus uit. Beweert Asus dat het niet kan gaan werken, dan zou ik Plextor aanspreken op een foutief produkt.

  Normaliter is er niets nodig om een ssd in het uefi te laten verschijnen voorzover ik weet, voor Windows zou dat anders kunnen zijn bij m2, kijk daarvoor eens bij de leveranciers van m2 ssd's.

  Succes.
  • +
  • 0
  • -
  Stuurprogramma's voor de M2 installeren tijdens de installatie van Windows 8.1 en niet daarna….

Beantwoord deze vraag