Vraag & Antwoord

Apps & Software

Welk betaalsysteem zal ik gebruiken?

Ik wil als particulier anoniem kunnen betalen (en evt. ook anoniem geld kunnen ontvangen). Dit bij contacten via internet. 1. Welk internet-banksysteem is daarvoor het meest geschikt? Bijv. Paypal of Ideal, of nog andere banksystemen? 2. Wat zijn de nadelen van die systemen? 3. Kan de ontvanger van mijn geld daarbij mijn naam achterhalen via dat banksysteem? 4. Ik lees dat Paypal gratis is voor particulieren. 5. Hoe kunnen ze dan rendabel werken? 6. Halen ze hun winst bijvoorbeeld alleen uit zakelijke betalingen? 7. Is ook het Ideal banksysteem gratis voor particulieren? 8. Zijn er websites die betrouwbare en objectieve informatie geven over internet-banksystemen voor particulieren?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ik gebruik paypal… maar niet omdat het al of niet anoniem is en het is inderdaad gratis. Ik ben heel tevreden… ik paypal met/via een creditcard… en ben zo dubbel verzekerd voor mijn zendingen…
  halen geld uit constant ter beschikking hebben van valuta…. ze houden die van ons heel even vast… doen onze banken eigenlijk ook…. en daar verdienen ze mee…. ideal is altijd gratis… je hebt dan alléén internetbankieren van je eigen bank nodig.

  Zijn beide niet ontworpen voor anoniem betalen maar voor veilig betalen zodat de andere partij geen zicht heeft op de bank of giro gegevens van ons… als we dat niet willen. voor verzending van spullen hebben ze uiteraard wel je adres nodig maar voor betalingen niet.

Beantwoord deze vraag