Vraag & Antwoord

Apps & Software

Welk medium gebruiken voor langjarige Backup foto's?

Ik wil onze meest dierbare foto veilig wegbergen op en ander adres. Wat is een geschikt medium. Het moet evt 20 jaar kunnen blijven liggen zonder data verlies. Zijn dit USB stocks, sd kaartjes, een Hdd evt sd? Volume valt wel mee, 50 GB zal volstaan.

1 antwoord
  • Het beste dat je kan doen is die foto's, op diverse locaties te bewaren, gok altijd, zoals dat heet, op meerdere paarden, Google drive, is één goede optie, dropbox, is een tweede goede optie, niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken, maar de kans is groot dat die diensten, het nog wel een tijdje zullen uitzingen. En eventueel nog bij je thuis op één USB-stick, of nas server. De genoemde cloud alternatieven, die ik noemde zijn zowel gratis, maar óók als betaalde service te gebruiken, bij de betaalde service, krijg je nog méér online opslagruimte. Ofwel kopieer je volledige verzameling in meerdere volledige collecties, en breng die vervolgens onder bij genoemde cloud diensten, dan heb je méér zekerheid, mocht door een calamiteit bij je thuis of welke reden dan óók je collectie beschadigd raken zoiets…..dan héb je online in de cloud Google drive, of dropbox bijvoorbeeld, nog een kopie van je collectie beschikbaar, wel is het belangrijk, dat je minimaal 1 keer in de maand even kijkt hoe het is het de online bewaarde collectie, en zorg dat je op de hoogte blijft, van de gang van zaken bij die cloud dienst nu en in de toekomst, door je te abonneren, op hun nieuwsbrief, zo kan je tijdig reageren op eventuele (nieuwe) ontwikkelingen, aangaande jou online opgeslagen fotocollectie.
    Dus je bewaard je volledige collectie thuis op een USB-stick, of externe harde schijf, en kopieën van je volledige collectie online, bij 2 of 3 verschillende cloud diensten, zo ongeveer dus
    .het voordeel van de cloud is dat je vanaf iedere locatie met internet, waar dan ook bij je foto's kan, en ze uit de cloud weer kan downloaden, bekijken, kopiërenkopiëren, printen enz.

Beantwoord deze vraag