Vraag & Antwoord

Apps & Software

Welke codec gebruik ik voor .M2TS?

Ik heb een nieuwe camcorder Sony HDR-CX190. Ik heb een oud maar zeer goed video bewerkingsprogramma Magix Movie Edit pro 14 Plus. De cam maakt (in HD mode) <name>.M2TS video's. Die kan Magix niet aan. Updaten van Magix werkt niet, tevens kontakt maken met Magix lukt me ook niet. Daarbij hebben ze bij Magix nog nooit van codex gehoord: zoeken daarnaar geeft geen hits. Welke codex (Converter M2TS --> ??) moet ik gebruiken die het minst verlies geeft van kwaliteit en die door Magix 14 kan worden gelezen en bewerkt?

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    M2TS is bij mijn weten bluray formaat, dus met een H.264 of VC-1 codec, en AAC voor geluid. Kun je ze eens gewoon domweg hernoemen naar avi, en kijken of magix ze dan wel vreet? Lukt het niet, format factory kan de bestanden wel omzetten naar bijvoorbeeld avi of mp4. Mediacoder is wat ingewikkelder in gebruik, maar kan het ook wel. Met als voordeel dat het waarschijnlijk wel zonder recoden kan.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord