Vraag & Antwoord

Apps & Software

Welke klaverjasspellen voor Windows 7 raden jullie aan?

Mijn ex was net bij me met zn nieuwe laptop. Er moest nog het een en ander geïnstalleerd worden. Zo speelde hij op zijn ouwe pc een spel: AsKlaver. Die wou ik dus ook op zn laptop installeren, helaas, het spel was niet compatible met zijn windows 7 versie. Ben al op zoek geweest naar klaverjasspellen voor windows 7 maar heb tot dusver nog niets gevonden. Het spel installeren lukt al niet, omdat hij gelijk al meldt dattie niet compatible is, dus ik kan de compatiliteits-modus ook niet starten. Online spelen wil hij niet. Heeft iemand misschien een tip hoe ik dit verder aanpak?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Hier downloaden: http://www.stroosma.nl/asklaver/
  en dan niet meteen dubbelklikken op het installatiebestand, maar deze handleiding volgen:
  AsKlaver installeren op Vista / Windows 7
  Na het downloaden van asklaver52.exe klik je met de rechter muisknop op het bestand en kies je voor Eigenschappen. Dan ga je naar het tabblad Compatibility en kies je voor emulatie van Windows 2000 en uitvoeren als administrator. Dan klik je op OK en start je het bestand op en loop je de installatie af.
  Lukt dat toch niet zo? Dan is misschien M-Klaver 1.4 wat voor je ex. Kan offline en online gespeeld worden, voor zover ik weet: http://www.klaverjassen-op-de-pc.nl/index.php.

  Ik gebruik zelf M-Klaver op mijn W7 systeem en dat is gelijkwaardig aan Asklaver. Tegen een kleine vergoeding kun je je registreren of bij het spelen van een nieuw spel steeds op "registreer later" klikken. Maar dan is het programma niet geheel compleet, je kunt b.v. de slagen niet meer terug zien e.d. http://www.klaverjassen-op-de-pc.nl/oud/download1.html.

Beantwoord deze vraag