Vraag & Antwoord

Apps & Software

wijzigen stationsletter externe harde schijf?

Mijn externe harde schijf wordt niet herkend bij "deze computer" wanneer ik deze aan de pc koppel. Nu heb ik al uitgevonden via schijfbeheer dat er geen naam gegeven is. (schijf 1 heet deze, zonder letter toevoeging) Als ik de naam wil wijzigen met de rechtermuisknop kan ik enkel op eigenschappen klikken en niet op naam wijzigen, deze keuze is wel zichtbaar maar blijft grijs. Normaliter zou dat te maken kunnen hebben met evt beheerdersrechten, maar ik ben enige gebruiker en ook op mijn laptop zonder meerdere gebruikers kan ik dat niet wijzigen. Met andere USB apparaten heb ik geen probleem. Is er een oplossing om de naam toch te wijzigen of op een andere manier de schijf te benaderen? Alvast bijzonder hartelijk dank!

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Staat er iets op de schijf wat bewaard moet blijven of kan je gewoon je gang gaan?
  Het niet kunnen zien heeft niets te maken met een naampje, alleen met de indeling. Of de printplaat moet door zijn maar ook dan moet je de schijf niet weggooien!

  Heeft de schijf heel toevallig aan een Apple gehangen? Dan is de indeling van de schijf zo veranderd dat Windows er niets meer mee kan.

  Haal alle partities weg onder Schijfbeheer, maak een nieuwe partitie en formatteer deze.
  Lukt dit nou niet, dan gaan we over op versie 2. Deze valt in de categorie Don't try this at home kids!
  http://www.reindejong.nl/artikelen/diskpart

Beantwoord deze vraag