Vraag & Antwoord

Apps & Software

windows 7 start niet door ?

windows 7 programma geinstalleerd op C:, alle data naar 2e hard disk (D:) incl. TEMP, Tijdelijk Internet bestanden, Pagefile.sys etc HD-2 crasched. Windows start niet mee door haakt af voor inlog code Hoe krijg ik Windows gestart met schone 2e HD ?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Probeer eens in de veilige mode op te starten en kijk dan of alle instellingen t.a.v. de tweede harddisk juist zijn. Of probeer de Windows installatie te repareren m.b.v. de Windows installatie dvd.
  • +
  • 0
  • -
  In veilige mode kan ik wel windows openen en zie alle programma's.
  Echter in C:\gebruiker\naam\ ontbreken alle naar HD-2 verplaatste mappen zoals Mijn Documenten, Downloads, Mijn Video etc. Deze zoekt het programma op de 2e HD en die is schoon.
  Met de Windows 7 installatie DVD kom ik ook niet verder, kan geen herstelbestanden vinden. Zou ook niet veel helpen omdat direct na installatie van Windows al die 'eigen data mappen' heb verplaatst.
  Windows zou in dit geval zelf nieuwe 'data mappen' moeten aanmaken.
  Als hier geen oplossing voor te vinden is heeft dit grote consequenties voor mijn beleid om data te verplaatsen. Reden daarvoor is altijd geweest om C: zo klein mogelijk te houden, daar met True image een image van te maken, en van de data schijf een normale backup van bij te houden. Dat heeft altijd goed gewerkt, maar als de data schijf crashed is dat toch rampzalig. Ik zou dan van de data schijf ook een image moeten maken.
  Dat zou voldoende zijn als dat gebeurt direct na installatie en na data verplaatsen. Daarmee kan ik dan wel Windows herstellen op een nieuwe schijf en daarna de data backup 's toevoegen.
  Graag een reactie.

Beantwoord deze vraag