Vraag & Antwoord

Apps & Software

Windows XP Vastgelopen, "geblokkeerd"?

2 antwoorden
 • Iets meer informatie astublieft. Was er een duidelijke aanleiding voor het vastlopen? Wat is de precieze foutmelding?

  Is uitzetten en weer aanzetten al geprobeerd?
 • Dit is een typisch geval waarbij we op zoek moeten gaan naar de oorzaak van het probleem. Wat zo gek is: "Als u de PC enkele keren reset, dan gaat het wel goed!" Dat geeft eigenlijk al aan dat het geen softwarefout is, want dan zou de PC namelijk nooit kunnen doorstarten en keer-op-keer vastlopen.
  .
  Om te beginnen moet je – tijdens het starten van de PC – eens op drukken om Windows XP in 'Veilige Modus' op te starten. Dit zorgt er voor dat Windows XP wat 'kaler' wordt gestart. Gaat dat wel goed? Dan wordt je probleem kennelijk toch veroorzaakt door aansturingsoftware die in de knel komt met de bijbehorende hardware. Maar welke hardware dat is? Het hoeft niet persé de videokaart te zijn, want er zijn ook andere hardwarecomponenten waarop Windows XP kan vastlopen.
  .
  In jou geval – omdat je een paar keer moet herstarten èn omdat een draaiende PC spontaan vast slaat – denkt ik aan de harde schijf. En dan met name aan het moment waarop er virtueel geheugen wordt uitgewisseld met Windows XP.
  .
  Als je voldoende RAM-geheugen hebt, dan moet je bij de Systeemeigenschappen het virtueel geheugen – tijdelijk – eens uitschakelen. Kan Windows XP dan wel doorstarten? Dan weet je het zeker: de harddisk! Hierbij opgemerkt dat het ontbreken van virtueel geheugen je sterk kan belemmeren in je mogelijkheden, want je kan dan niet onbeperkt programma's opstarten en documenten openen…
  .
  Ben je in de gelegenheid om Windows XP makkelijk en snel opnieuw te installeren? Dan moet je dat zeker proberen, maar ook de voortdurende vervuiling van een besturingssysteem kan dergelijke fouten veroorzaken. Gebruik dan een systeem reinigings tooltje zoals ccleaner, En wat te denken van de virusscanner die net iets te rigoureus zijn werk heeft gedaan.
  CCleaner.
  http://tweakers.net/meuktracker/32090/ccleaner-4104570.html
  .

Beantwoord deze vraag