Vraag & Antwoord

Apps & Software

zit er een virus op mijn computer?

tijdens het browsen van het internet kreeg Chrome opeens een BSOD* (*Blue Screen Of Death) mijn computer deed het nog gewoon, maar ik werd door gestuurd naar een website met een blauwe achtergrond en witte tekst er waren oneindig veel popups om weg te klikken en er was een vrouwlijke stem die alles voorlas, ik heb niet kunnen horen of lezen wat er staat in alle drukte heb ik Chrome "beiendigt" via het taakbeheer, ik heb windows defender en Malwarebytes scan gedaan, maar ze hebben geen virus of maleware gevonden, nu is mijn vraag: "zit er ook een virus op mijn computer? * (*die dus slim genoeg is om niet gezien te worden door de beveiliging)".

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ja, er zijn virussen en ander malware, die zich onzichtbaar voor antivirus software kunnen maken. Om die rede is het aan te bevelen, om bij een verdenking van een besmetting meerdere virusscanners op je pc/notebook los te laten. Ik adviseer je op de volgende online virusscanners te gebruiken. Die van Symantec (https://security.symantec.com) is bedoeld om de hele pc te scannen en Virustotal (www.virustotal.com) is voor losse bestanden erg goed. Bij het gebruik van online virusscanners moet je wel goed uitkijken, dat je geen nep virusscanner laadt. Zie het volgende artikel: http://computertotaal.nl/apps-software/online-virusscanners-20154.
  Bij Malwarebytes kun je tenslotte een gratis versie downloaden. Hier heb ik goede ervaringen mee.
  Ten slotte kun je ook nog een bootable USB key met een virusscanner gebruiken, om helemaal buiten Windows op virussen te scannen (https://www.security.nl/posting/36778/Gratis+F-Secure+virusscanner+voor+op+USB-stick)

Beantwoord deze vraag