Vraag & Antwoord

Besturingssystemen

mijn laptop start niet meer op van SSD sedert Windows 10 update?

SSD van 24 Gb (PS 3109S9) was ingesteld voor OS dus snelle opstart. Na recente update W10 is plotseling vreselijk trager, vermoedt dat nieuw installatie naar de andere grote schijf is gegaan. Apparaatbeheer ziet de SSD wel maar kan geen info geven, verkenner ziet hem niet. Wat is er aan de hand, iemand een idee?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  24 GB is wel wat aan de kleine kant voor een SSD met Windows, dus ik denk dat daar het probleem moet worden zoeken.

  Als Windows is verplaats, dan is er dus een andere schijf aanwezig, waarschijnlijk een gewone harde schijf, en die zijn minder snel dan SSD's.

  Ik zou dan gewoon kijken naar een grotere SSD (het liefst 60 GB of groter), en de andere schijf (en eventueel ook de 24 GB SSD) gewoon gebruiken als extra schijf om bestanden op te slaan.

  SSD's zijn o.a. te vinden op Tweakers: https://tweakers.net/categorie/674/solid-state-drives/producten/#filter:q1bKL0pJLXLLTM1JUbJSKijKzCpW0oEIBucXlQDFEouT4SIFqcmeQHW6hjogpcmpvpl5SlYGOkrFqTmpySWpKRAFxUpW0UZmlsY6JmZmhrFAWaCoW2ZOSWoRUKZaCSQFonNBmpXMDPQMgObnJlYAOeZmFiBubW0tAA
  Kijk wel even naar dingen als SSD-interface e.d.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord