Vraag & Antwoord

Besturingssystemen

Nieuwe map aanmaken in verkenner lukt niet met r.muisknop. Als ik op "nieuw" sta sluit verkenner af, taakbalk zwart?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Bedankt voor je vraag, dat is inderdaad een vreemd probleem. Je zou het kunnen proberen met de toetscombinatie ctrl+shift+N. Als je die toetscombinatie gebruikt, wordt meteen een nieuwe map aangemaakt, en kun je de naam direct wijzigen.

  Maar, dat lost je probleem natuurlijk maar gedeeltelijk op. Het lijkt erop dat er - op het moment dat je Nieuw aanklikt - er een koppeling naar een bestand wordt geopend die bijvoorbeeld niet bestaat of corrupt is geraakt. Bij het weergeven van de lijst met mogelijkheden 'verslikt' de Verkenner zich en wordt het programma afgesloten.

  Met de tool ShellNewHandler kun je zien welke items er worden geladen op het moment dat je rechts klikt en Nieuw kiest. De tool kun je hier downloaden:

  https://sourceforge.net/projects/shellnewhandler/?source=typ_redirect

  Zet iedere keer een item uit, net zo lang totdat de Verkenner niet meer crasht. Zo kom je erachter welke snelkoppeling dit veroorzaakt.

  Als je erachter bent welk item het het is, kun je de andere items uit het menu met dezelfde tool weer inschakelen.

  Ik hoop dat ik je zo op weg heb geholpen.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord