Vraag & Antwoord

Besturingssystemen

upgraden van windows 7 naar windows 10?

Mijn broer is 80+. Hij heeft mij gevraagd om te kijken of ik Windows 7 nog gratis kan upgraden naar Windows 10. Computer wordt weinig gebruikt. Internetbankieren wordt nu niet meer ondersteund. Op welke manier kan ik zijn PC het beste upgraden naar Windows 10?

4 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik kan niet controleren of het nog steeds actueel is maar hier een goed artikel:
  https://tinyurl.com/CTnaar10


  Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor Linux Mint mate. Vooral als de computer maar weinig gebruikt wordt en je wilt graag veiligheid.
  • +
  • 0
  • -
  Dit is nog altijd mogelijk en gratis, bij het downloaden kiezen voor behoud van alle programma's anders doet deze een cleanverse upgrade en ben je alles kwijt van programma's en documenten. Wel effe zien dat je printer Win10 ondersteunt en verwacht ook dat bepaalde programma's zullen verdwijnen. Wat ook mogelijk is: een tweede harde schijf installeren die je cloont met bvb Acronis (of soortgelijk programma) en hiermee de cloon van Win7 overzet naar de 2de schijf. De echte schijf met Win7 loskoppelen en de 2de schijf met ook Win7 opstarten en daar de upgrade van Win10 upgraden. Zo kan je via beetje aan- of loskoppelen de gewenste Win7 of Win10 schijf aanspreken. Let wel dat het een PC is op een laptop gaat dit niet zonder brokken te maken. Bij mij lukt het tot nu toe, alleen heeft Win10 de kuren om hun versie halfjaarlijks te vernieuwen zodat je regelmatig Win10 moet starten of alles is naar de piepers. Wil je veilig spelen doe dan gewoon de gratis upgrade naar Win10 en vergeet je Win7. Je vindt alles terug op de site van "Schoone PC.nl" om de upgrade naar Win10 te installeren en woord voor woord. Een aanrader die site.
 • Handig om even erbij te vermelden:
  https://www.schoonepc.nl/windows10/gratis_update_naar_windows_10.html

  En wil de persoon een verse install doen, dan moet die ALS EERSTE even de product key opzoeken anders komt hij/zij in de problemen.
 • https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

Beantwoord deze vraag