Vraag & Antwoord

Besturingssystemen

Windows 10 opstarten via USB lukt niet. Wat nu?

Hi, Even een situatieschets. Sinds vorige week start mijn Asus laptop (n56vz) niet meer op na updates van windows 10. Hij begon met updaten, liep vast, gaf daarna alleen nog zwart beeld na een nacht lang updaten. Natuurlijk heb ik de laatste maanden geen back-up gemaakt (zal je altijd zien). Dus ik heb op veel manieren geprobeerd om toch mijn computer aan de praat te krijgen en gegevens veilig te stellen. - Veilige modus (werkt niet) - Systeemherstel (geen herstelpunt gevonden) - Opstartinstellingen biedt geen uitkomst. - opdrachtprompt: ik ben hier niet zo mee bekend. Heb een aantal commando's geprobeerd via fora, maar tot nu toe veranderd er niks bij het opstarten. Het lijkt erop dat mijn schijf beschadigd is. De status nu: ik heb mijn harde schijf eruit gehaald en er een externe schijf van gemaakt. Ik heb een ssd gekocht (WD blue 3nand 500gb) en die in de laptop gemonteerd. Ik heb een 64gb USB gekocht en via de laptop van een vriend hier een herstelstation van gemaakt. Opstarten met USB lukt. Ik heb de opstartprioriteit in de BIOS kunnen aanpassen naar USB (er verschijnt ook een windows logo bij opstarten), maar zodra ik problemen oplossen en daarna herstellen vanaf een station selecteer, geeft de computer aan: kan uw pc niet herstellen. Het systeemstation is te klein. Wat nu? Alvast bedankt. Leon

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Een van de weinige echte voordelen van (een geregistreerde versie van) Windows 10 is dat je deze gemakkelijk helemaal opnieuw kan installeren. Je hebt geen product key meer nodig.
  Het is vaak aan te raden om een verse installatie te doen zodat je al het digitale afval op je computer ook gelijk kwijt bent.
  Uiteraard nadat je al je persoonlijke bestanden veilig hebt gesteld. En dat kon je waarschijnlijk doen door de extern gemaakte schijf.

  https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10ISO
 • @Kasander1

  dankje voor je antwoord. Is dit heel anders dan het herstelstation wat ik al heb gemaakt van mijn USB stick?
 • Dat is bijna een wereld van verschil. Maar als die herstel niet meer wil zal je iets anders moeten. En dat wordt een verse installatie.
  Er is een mogelijkheid dat je wat drivers bij elkaar moet sprokkelen maar daar vind je hier vast wel hulp bij.

Beantwoord deze vraag