Vraag & Antwoord

Besturingssystemen

Windows start niet?

Ik had pas Windows 10 op mijn computer gezet het was eerst Windows 7 hij deed ht goed voor 1 dag de volgende dag wou ik hem opstarten maar hij blijft vasthangen bij het Windows logo en gaat niet verder ik kan Wel naar de bios, ik heb Windows XP, 7, 8 en kali Linux geprobeerd maar die werken allemaal niet. Weet iemand waardoor dat komt?

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Mijn eerste gedachte? Doe een verse install. Dus geen install over een andere versie heen. En zorg er voor dat de schijf volledig leeg wordt gemaakt en er geen resten van een andere versie op te vinden is.
 • Ik ben het eens met Kasander. Let wel op dat je met een schone installatie al je bestanden verliest. Dit kun je proberen te voorkomen door de harde schijf eruit te halen en aan een andere pc te hangen, en vervolgens met herstelsoftware (zoals HBCD) de boel kopiëren.

  Als dit niet lukt, kun je ook proberen om na de herinstallatie van Windows met Recuva verloren bestanden te herstellen, maar dit werkt alleen als ze nog niet zijn overschreven door Windows.
 • Persoonlijk werk ik liever met een boot-usb met Linux Mint (mate). Daarmee is het in 90% van de gevallen ontzettend simpel om even bestanden naar een externe drive te zetten.

Beantwoord deze vraag