Vraag & Antwoord

Besturingssystemen

Zijn de Slaapstand en Sluimerstand niet verkeerd benoemd ?

PS: Ik werk al ruim 30 jaar met computers en ben begonnen met CP/M machinetje met een Z80 procesor. Mijn vraag heb ik geplaatst onder Besturingsystemen omdat de keuzelijst bij thuisnetwerken blijft hangen

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Eigenlijk zou het andersom moeten zijn, want zoals de functies nu werken, klopt de benaming niet.

  Zoals Microsoft het nu omschrijft, is de slaapstand de modus waarin een computer snel ontwaakt kan worden, en niet volledig is uitgeschakeld. Door bijvoorbeeld met de muis te bewegen of op een toets te drukken, wordt de computer direct actief.

  Bij de sluimerstand wordt alle huidige data, scherm en staat van software opgeslagen in het geheugen en een deel op de harde schijf, maar wordt de computer in principe uitgeschakeld. Het ontwaken uit de sluimerstand duurt langer dan de slaapstand, dus beide termen zijn eigenlijk omgewisseld.

  U hebt dus gelijk.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord