Vraag & Antwoord

Computer

Film van 1,5 uur kan ik die ergens op internet zetten, zodat ik deze beperkt vrij kan geven?

Ik ga voor school een film maken over het 60 jarig bestaan van deze school. Er is een hele week van alles te doen, er wordt een musical gefilmd, allerlei activiteiten worden er gedaan. Ik denk dat het een film van ongeveer 1,5 uur wordt. Waarschijnlijk moet ik er meer als 100 daarna uitdelen aan de kinderen/leerkrachten/oud leerlingen/opa's en oma's etc.. Ik maak elk jaar een film over afscheid groep 8 en dat zet ik op DVD, maar dat duurt vrij lang. Is er een manier dat ik deze film op tijdelijk internet kan zetten en dan vrijgeven voor de mensen die deze film willen hebben, dat ik ze een link kan geven, dat ze deze film zelf op een usb stick kunnen zetten of op de computer kunnen kopiëren?

2 antwoorden
  • Dat kan via YouTube video site, die is gratis. Ja, open/maak een YouTube account, voor je school, en maak op de site van je school een link naar YouTube. als jou school al een YouTube account heeft, vraag dan áán je rector, van je school, of die film mag worden geüpload, naar het YouTube van je school. YouTube account maken, (instructie) . https://support.google.com/youtube/answer/161805?hl=nl . upload de film, in het bestandsformaat, die YouTube accepteert. Ondersteunde YouTube-bestandsindelingen https://support.google.com/youtube/troubleshooter/2888402?hl=nl
    • Reageer
  • Vimeo is een uitstekend dienst >> https://vimeo.com Vimeo Basic account: https://vimeo.com/help/faq/vimeo-membership/basic-accounts Neem ook eens onderstaande link door (wel gedateedr) maar de informatie is prima: http://computertotaal.nl/apps-software/vimeo-1-284 Jammer dat de screenshot zijn 'verdwenen'.
    • Reageer

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account