Vraag & Antwoord

Film, muziek, video & gaming

hoe mijn computer aan sluiten met chroomcast op tv?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Er zijn meerdere mogelijkheden om uw computerbeeld via een Chromecast naar een TV te streamen. De enige vereiste is dat u daar Google Chrome voor gebruikt, en dat de Chromecast is geïnstalleerd en geconfigureerd. Daarnaast moeten beide apparaten - dus de Chromecast en de computer - zich in hetzelfde (draadloze) netwerk bevinden.

  Open Google Chrome, en klik aan de rechterzijde op het menu (de drie puntjes). Ongeveer halverwege het menu vindt u de optie 'Casten…'. Als u deze optie aanklikt, wordt een nieuw klein venster geopend, waarin u kunt aangeven hoe u wilt casten. U hebt dan de keuze uit alleen het geselecteerde tabblad in Google Chrome casten, of uw bureaublad. Als u voor de tweede optie kiest, wordt het complete beeld via de Chromecast naar uw tv gestreamd.

  Het is ook mogelijk om direct video te streamen naar een Chromecast. De meeste videospelers ondersteunen de DlNA-functionaliteit, zodat de Chromecast wordt herkend en je er direct naartoe kunt streamen. Binnenin Youtube vind je ook een Cast-functionaliteit bij het afspelen van video's.

Beantwoord deze vraag